Klantenbeoordeling 10.0/10

Ook deze leningen kun je oversluiten

Sommige leningen zijn zo gewoon dat je soms niet door hebt dat je geld leent. Ook deze vaak dure leningen kun je oversluiten. Hoeveel kun jij besparen?

Onbewust te duur geld lenen

Sommige leningen zijn zo gewoon dat je niet altijd door hebt dat je geld leent. Rood staan, een credit card, een telefoonabonnement of een aankoop op afbetaling worden vaak aangeboden als handige service. En ook al komt het woord ‘lenen’ er niet in voor, je leent wel degelijk geld.

De genoemde leningen worden ook bij BKR geregistreerd. Dit kan onverwacht vervelende gevolgen hebben als je in de toekomst een hypotheek wilt afsluiten. Daarnaast zijn het vaak dure leningen, waarvoor je de maximale rente van 14% betaalt. Je leent dus ook nog eens onbewust te duur.

Kies bewust voor een lening

Het beste kun je natuurlijk helemaal geen lening afsluiten. Als het even kan heeft de aankoop uitstellen en sparen de voorkeur. Als je toch een lening moet afsluiten, doe dit dan bewust en vergelijk eerst alle aanbieders op FX.nl. Je weet dan zeker dat je niet teveel betaalt.


Met een persoonlijke lening leen je eenmalig een bedrag tegen een vaste rente. Bij een doorlopend krediet kun je geld opnemen en aflossen wanneer het jou uitkomt.

Lening(en) oversluiten naar een lagere rente

Heb je 1 of meerdere van bovengenoemde dure kredieten, dan kun je deze oversluiten naar een goedkopere lening. Zo kun je een mooie besparing realiseren op je maandbedrag of betere voorwaarden bedingen. Oversluiten biedt tevens de mogelijkheid om meerdere leningen samen te voegen tot 1 overzichtelijke lening.

Een lening oversluiten gaat hetzelfde als bij de hypotheek. Je sluit een nieuwe lening en daarmee los je de oude lening(en) in 1 keer af. Vervolgens betaal je de nieuw lagere rente. Anders dan bij de hypotheek oversluiten, betaal je geen boeterente. Ook het afsluiten van de nieuwe hypotheek is gratis.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct