Klantenbeoordeling 10.0/10

Opnieuw bank met hypotheekrente onder 1 procent

Opnieuw duikt een bank met de hypotheekrente onder 1%. ING komt met een actie-rente tot 0,94% en duikt daarmee onder deze magische grens.

Hypotheekrente onder 1% bij ING

Op 8 september verlaagt ING de hypotheekrente. Dat is geen nieuws in deze tijd waarin wekelijks wel een aantal geldverstrekkers hun tarieven verlagen. ING komt echter met een actie-rente van onder 1%. De laagste hypotheekrente in Nederland, duikt daarmee onder deze magische grens.

Voorwaarden actierente

ING gaat een hypotheekrente onder 1 procent bieden voor de periode 1 jaar vast. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je kiezen voor een anuitaire of lineaire hypotheek (aflossen dus). Daarnaast moet je een actieve betaalrekening hebben of openen bij ING.

  • Voor een hypotheekrente van 0,99% moet je hypotheek onder NHG vallen of niet hoger zijn dan 60% van de marktwaarde van woning.
  • Voor een hypotheekrente van 0,94% mag de hypotheek niet hoger zijn dan 55% van de marktwaarde van de woning.

Ook voor de andere rentevastperiodes komt ING morgen met een scherpe rente, waaronder de laagste hypotheekrente 10 jaar vast.


Niet de eerste bank

ING is niet de eerste geldverstrekker met een dergelijke rentestunt. Een aantal maanden terug zette ABN AMRO de concurrentie op scherp door tijdelijk een hypotheekrente onder 1 procent aan te bieden. Deze actie duurde uiteindelijk een maand. Hoelang de actierente van ING geldig is, is niet bekend.

Hypotheekrente extreem gedaald

Banken kunnen op dit moment goedkoop aan geld komen om uit te lenen. Door de lage marktrente is de hypotheekrente de laatste jaren extreem gedaald. Een hypotheekrente onder 1 procent is echter uniek in Nederland. Lees meer over de lage hypotheekrente in onze hypotheekrente verwachting.

Opvallend: vorige week verlaagde ING haar spaarrente als eerste grootbank naar 0,3%. Ook daarin loopt de bank (helaas) voorop.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct