Overstappen met de zorgverzekering. Zo doe je dat.

  Door: Roel 1152 keer gelezen
Overstappen met de zorgverzekering. Zo doe je dat.

Ga jij dit jaar overstappen met de zorgverzekering? Vergelijk alle zorgpremies voor het nieuwe jaar. De overstap is eenvoudig geregeld. Zo doe je dat.

Deadline voor zorgverzekering

Overstappen, aanpassen of gelijk houden; je hebt nog tot en met 31 december om je zorgverzekering voor volgend jaar te kiezen. Neem dus even tijd om de zorgpremies te vergelijken. Dit is eenvoudig. Zo stap je over.

Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijk je tegenwoordig eenvoudig online. Op FX.nl hebben we hiervoor een simpele vergelijking op basis van de zorgpremies bij de verschillende eigen risico’s. Daarnaast bieden we een uitgebreide zorg-vergelijking waarin ook de aanvullende vergoedingen zijn meegenomen.

Zie ook: top 3 zorgpremies voor 2018.

Overstappen in 5 stappen

Heb je een mooie aanbieding gevonden? Dan is het zaak om over te stappen. Dit is eenvoudig en gaat als volgt:

  1. Kies in onze premie-vergelijking op ‘verder’. Je komt dan op de website van de zorgverzekeraar waar je de zorgverzekering volgens de door jou gekozen premie en voorwaarden kan afsluiten.
  2. De persoonlijke gegevens die je daarbij nodig het zijn je naam, geboortedatum en adresgegevens. Houd ook je BSN-nummer en betaalgegevens bij de hand.
  3. In de volgende stap controleer je de ingevoerde gegevens en ga je akkoord met de voorwaarde.
  4. Je oude zorgverzekering wordt automatisch opgezegd. Je hoeft hiervoor geen actie te ondernemen.
  5. Per 1 januari gaat je nieuw aangevraagde zorgverzekering in. Rond die datum ontvang je je nieuwe zorgpolis en zorgpas.

Bedenktijd voor de zorgverzekering

Wie online overstapt met de zorgverzekering, heeft standaard 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn kun je de nieuw aangevraagde zorgverzekering kosteloos annuleren. Je oude zorgverzekering wordt dan onder de eerder gekozen voorwaarden voortgezet.

Om je aanvraag te annuleren neem je contact op met je nieuwe zorgverzekeraar. Dit kan telefonisch of per email.

Lukt het niet om dit jaar een nieuwe zorgverzekering te kiezen, maar weet je zeker dat je wilt overstappen. Zeg dan voor 1 januari je oude zorgverzekering op. Je hebt dan nog tot 1 februari om een nieuwe zorgverzekering te kiezen.

Reageer op dit artikel

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.