Klantenbeoordeling 7.7/10

Overwaarde voor een comfortabel en duurzaam huis

Veel huiseigenaren van 60 jaar en ouder koesteren de wens om zo lang mogelijk in hun eigen huis te blijven wonen. Onderzoek wijst echter uit dat de helft van deze groep geen geschikte woning heeft voor deze wens, ondanks het feit dat er vaak onbenutte financiële mogelijkheden voorhanden zijn in de vorm van overwaarde.

Behoefte aan levensfasebestendig en duurzaam wonen

AEGON heeft 500 huiseigenaren van 60 jaar en ouder bevraagd over hun behoefte aan levensfasebestendig wonen. Een meerderheid (93%) gaf aan de voorkeur te geven aan het blijven wonen in hun eigen vertrouwde huis. Daarnaast maakt een groot deel van de 60-plussers zich zorgen over hun toekomstige woonsituatie (53%) en de implicaties van de energiecrisis (63%).

Het opvallende is dat, ondanks deze sterke wensen, de meeste huiseigenaren passief blijven in hun aanpak:

  • Van de respondenten geeft de helft aan dat hun huis niet geschikt voor levensfasebestendig wonen.
  • Nog eens tweederde van de 60-plussers heeft geen stappen ondernomen om dit aan te passen.
  • Bovendien heeft de helft nog geen maatregelen genomen om hun woning te verduurzamen.

Waarom deze aarzeling? Ook dat heeft AEGON gevraagd en hieruit kwamen de volgende belangrijke redenen: men voelt zich fysiek nog voldoende gezond, ziet op tegen eventuele verbouwingen, of heeft simpelweg geen zin om hierover na te denken.

Overwaarde benutten om jouw woondroom te verwezenlijken

Opmerkelijk is dat een op de drie 60-plussers financiële beperkingen ervaart, terwijl diverse mogelijkheden zijn in de vorm van overwaarde.


Helaas ontbreekt vaak de benodigde kennis om deze overwaarde te benutten voor een comfortabeler en energiezuiniger verblijf in hun eigen woning.

Dit is een gemiste kans, want zelfs op latere leeftijd zijn er talloze manieren om met behulp van overwaarde uw woning aan te passen, en dat kan zelfs zonder of met minimale extra maandelijkse kosten.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden om jouw huis aan te passen met behulp van overwaarde? Of overweeg om jouw overwaarde voor andere doeleinden te gebruiken? Bereken hier vrijblijvend wat er mogelijk is met jouw overwaarde.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop maandag om 09:00.
Bel direct