Klantenbeoordeling 8.2/10

Premie inboedelverzekering berekenen

De premie van je inboedelverzekering wordt bepaald op basis van de waarde van je inboedel. Zo voorkom je dat je te veel betaalt of onderverzekerd bent.

Berekenen inboedelverzekering

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering wordt een schatting gemaakt van de waarde van je inboedel. Onder andere op basis van je gezinssamenstelling en kenmerken van de woning wordt de premie van je inboedelverzekering berekend.

Premie inboedelverzekering berekenenDe laagste premie voor jou >

Waarde van je inboedel

In de loop van de tijd kan de waarde van je inboedel wijzigen. Spullen dalen in waarde en je koopt eens wat nieuw. De kans bestaat dat je hierdoor te veel premie betaalt of juist te weinig (onderverzekerd).

Risico op onderverzekering

Vooral onderverzekering is een groot risico. Je inboedel is dan meer waard dan waarvoor je verzekerd bent, waardoor je maar een deel je schade krijgt vergoed. Verzekeraars indexeren daarom jaarlijks de inboedelverzekering met de verwachte waarde van je inboedel. Er zijn meer manieren om onderverzekering te voorkomen:

Indexeringsclausle

Een aantal verzekeraars biedt een indexeringsclausule aan bij de inboedelverzekering. Bij het verzekerde bedrag wordt standaard een percentage opgeteld bij een schademelding.


Inboedelwaardemeter

Met de inboedelwaardemeter van het Verbond voor Verzekeraars kun je de nieuwwaarde van jouw spullen officieel vaststellen. Met dit document bieden een aantal verzekeraars een garantie tegen onderverzekering.

Maximaal schadebedrag

Tegenwoordig zijn er ook verzekeraars die een standaard maximaal schadebedrag vaststellen voor hun klanten. Geen indexering of waardemeting, maar altijd verzekerd tot een bepaald bedrag.

Inboedelverzekering vergelijken

Bij het bij vergelijken van de inboedelverzekering is het dus belangrijk om verder te kijken dan de laagste premie. Met voorwaarden die bij je passen voorkom je onderverzekering bij je inboedelverzekering. Je moet er toch niet aan denken dat je bij waterschade of brand, maar een deel van je inboedel vergoed krijgt.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct