Klantenbeoordeling 9.7/10

Private lease zonder BKR check of registratie

Meer Nederlanders kiezen voor een private lease auto. Maar is Private lease ook mogelijk zonder BKR check of registratie?

Private lease populair onder autoconsumenten

Een private lease auto is in Nederland enorm populair onder autoconsumenten. Het percentage private lease auto’s groeit elk jaar met dubbele cijfers. In 2013 reden er nog maar zo’n 8500 private lease auto’s in Nederland rond, eind 2019 is dit aantal gegroeid naar maar liefst 200.000 private lease contracten.

Meer Nederlanders kiezen voor een private lease auto in plaats van één te kopen. Maar hoe zit het achter de schermen eigenlijk met de kredietacceptatie van een leasecontract voor een privé lease auto?

Keurmerk Private Lease

Sinds 2016 is het keurmerk private lease in het leven geroepen. Dit is een officieel keurmerk voor de private lease branche. Aanbieders die voldoen aan de eisen van het keurmerk mogen het label voeren. Onderdeel van die eisen is dat het private leasecontract door de betreffende aanbieder wordt geregistreerd bij het

Bureau Krediet Registratie (BKR). Bij alle aanbieders die het private lease keurmerk voeren kun je er dus van uitgaan dat het contract BKR gecheckt en geregistreerd wordt.

Er wordt dus een bedrag geregistreerd bij het BKR, de hoogte van dit bedrag wordt berekend aan de hand van een bepaalde formule; maandelijkse leaseprijs x looptijd in maanden x 65%. Het bedrag wordt binnen een maand na het ingaan van het contract aan het BKR doorgegeven. Voor een gemiddelde private lease

contract komt dat neer op het volgende bedrag; een Opel Corsa met een looptijd van 48 maanden en een maandprijs van €275 registreert het BKR een bedrag van € 8.580,–

Zonder BKR registratie

Er zijn ook private lease aanbieders die het krediet nergens of slechts deels registreren. Dit zegt absoluut niks over de betrouwbaarheid of kwaliteit van de betreffende aanbieder, maar meer over het interne beleid van deze organisatie. Ben je van plan om op termijn een hypotheek of consumptief krediet af te sluiten, dan kan het erg handig zijn dat je private leasecontract nergens geregistreerd staat. Dit kan erg vervelende situaties voorkomen. Tip: lees meer over geld lenen met BKR.

Er zijn meerdere aanbieders die private lease zonder BKR registratie aanbieden, kijk altijd goed naar de voorwaarden van deze bedrijven. Op Autonomer.nl vind je een overzicht van alle aanbieders.


Hypotheek afsluiten en private lease

Ben je van plan om gedurende de looptijd van je private lease auto een nieuw of ander huis te kopen met een hypotheek? Dan is het verstandig om te kijken of private lease invloed heeft op het maximaal te lenen bedrag.

Wanneer je hierdoor je droomhuis niet kan kopen is dat natuurlijk heel erg zuur en op dat moment is er niks meer aan te doen. Dus ga goed na of het afsluiten van een nieuwe hypotheek van toepassing is tijdens de looptijd van je private lease contract en mocht het onzeker zijn of je weet het nog niet op dit moment sluit dan een private lease contract af bij een aanbieder die sowieso niks registreert bij het BKR, dan kom je op dit vlak in ieder geval niet van een koude kermis thuis.

Of je nu kiest voor een private lease aanbieder met of zonder BKR-registratie, de betalingsverplichting blijft hetzelfde. Het is belangrijk dat ook zonder BKR het leasecontract past bij je financiële situatie.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie

Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

Nu bereikbaar tot 18:00.
Bel direct