Klantenbeoordeling 9.7/10

Rabobank en Argenta verhogen de hypotheekrente

Zowel Rabobank als Argenta verhogen vandaag de hypotheekrente. Beide geldverstrekkers hebben een toonaangevende positie in de hypotheekmarkt.

Opvallende namen

Diverse geldverstrekkers verhogen vandaag de hypotheekrente. De meest opvallende namen zijn Rabobank (de marktleider) en Argenta (de belangrijkste prijsvechter). Beide verhogen de hypotheekrente vanaf 10 jaar vast. Door de toonaangevende positie in de hypotheekmarkt kan dit andere geldverstrekkers in beweging brengen.


Belangrijke graadmeter

Deze stijging van de hypotheekrente komt niet als een verrassing. Sinds half mei is de kapitaalmarktrente plotseling gestegen. Deze marktrente is een belangrijke graadmeter van de lange hypotheekrentes. Onder invloed van deze opwaartse druk is de gemiddelde hypotheekrente licht gestegen.

Stukje duurder

Onder andere de populaire hypotheek 10 jaar vast is hierdoor weer een stukje duurder geworden. De Belgische bank Argenta had lang een abonnement op de laagste hypotheekrente. Nu maakt de Belgische bank plaats voor de Engelse Lloyds Bank bij het tarief met NHG.

Tip: volg de hypotheekrente op de voet, abonneer je op de Renteflits.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop vrijdag om 09:00.
Bel direct