Klantenbeoordeling 10.0/10

Rabobank stelt verwachting huizenprijzen 2021 naar boven bij

Huizen worden dit jaar 8 procent duurder verwacht Rabobank. Daarmee stijgt de huizenprijs harder dan in eerdere voorspellingen van de bank.

Prijsstijging harder door verbeterde economische vooruitzichten

Het is de tweede keer in korte tijd dat Rabobank de verwachting voor de huizenprijs in 2021 naar boven bijstelt. Tot vandaag ging de bank nog uit van een prijsstijging van 5,5%. Eind december voorspelde economen van de bank dat huizen dit jaar 2,5% duurder zouden worden.

De huizenprijzen stijgen naar verwachting harder door verbeterde economische vooruitzichten. Volgens Woningmarkteconoom Carola de Groot loopt vooral de werkloosheid minder hard op dan eerder voorzien.


Ondertussen houdt de krapte op de woningmarkt aan. Ook zijn de financieringsmogelijkheden voor potentiële kopers ruimer, onder andere door de blijvend lage hypotheekrente en nieuwe hypotheeknormen.

Onzekerheid op de huizenmarkt blijft groot

Rabobank verwacht dat dit jaar minder woningen worden verkocht. Dit zal rond de rond de 220.000 komen te liggen. In 2022 wordt het nog ietsjes minder. Dan stijgt de huizenprijs met 4% en wisselen 210.000 woningen van eigenaar, voorspelt de bank.

Bij deze voorspelling zit ook meteen een ‘winstwaarschuwing’. Volgens Rabobank blijft de onzekerheid op de woningmarkt groot, met name het effect van de coronacrisis en de werkloosheid.

Profiteren van de huizenprijsstijging:

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct