Klantenbeoordeling 9.7/10

Record huizenprijzen maakt verzilvermogelijkheden interessant

De huizenprijzen stijgen opnieuw fors. Als gevolg stijgt ook de interesse naar de mogelijkheden om overwaarde te verzilveren.

Huizen gemiddeld 74% duurder in acht jaar tijd

En weer sneuvelt er een record op de huizenmarkt. In juli steeg de prijs voor een koopwoning met gemiddeld 16,7%. Dit is de grootste huizenprijsstijging in 21 jaar. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Een koopwoning kost nu gemiddeld 395.786 euro.

In de zomer van 2013 bereikte de huizenprijzen een laagste punt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. Het resultaat: een prijsstijging van 74% in acht jaar tijd.

Overwaarde verzilveren?Bereken vrijblijvend je mogelijkheden >

Huizenbezitters willen overwaarde nu verzilveren

Doordat de huizenprijzen stijgen hebben steeds meer Nederlanders overwaarde. De woningwaarde is dan hoger dan de hypotheeksom. Dit is een mooie spaarpot die vrijkomt als de woning wordt verkocht. Maar heb je er dan nog wat aan?

Steeds meer huizenbezitters onderzoeken daarom de mogelijkheden om hun overwaarde eerder te gelde te maken.

Dit kan door de hypotheek te verhogen. Met een onderhandse opname of tweede hypotheek kan geld vrijgemaakt worden voor een verbouwing of energiebesparende maatregelen.

De verzilverhypotheek is in opmars

Op latere leeftijd kan de behoefte leven om de overwaarde consumptief te besteden. Een verhoging is dan minder geschikt. Daarnaast houden geldverstrekkers al ruim voor de AOW-leeftijd rekening met het (lagere) pensioeninkomen. Een hogere hypotheek is dan niet altijd mogelijk.


De oplossing is een verzilverhypotheek. Hiervoor geldt een ruimere toetsing op basis van de werkelijke hypotheeklast. Ook mag je de vrijgekomen overwaarde voor elk bestedingsdoel gebruiken.

Verzilverhypotheken zijn er in verschillende soorten en maten. Zo variëren de afsluitleeftijd en het maximale opnamebedrag. Ook bieden sommige geldverstrekkers de mogelijkheid om de rente op te tellen bij de hypotheeksom. De verzilverhypotheek is dan lastenvrij.

Benieuwd naar de mogelijkheden en welk product het meest passend is. Bereken vrijblijvend jouw verzilver mogelijkheden.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct