Klantenbeoordeling 10.0/10

Reisverzekering: aandachtspunten voor deze zomer

Waar moet je deze zomer op letten als je een reisverzekering afsluit, met o.a. een onafhankelijke vergelijking, het Zika-virus en gewijzigde voorwaarden.

5-sterren reisverzekering

De onafhankelijke vergelijker MoneyView heeft de verschillende doorlopende reisverzekeringen vergeleken op prijs en kwaliteit.

  • De reisverzekeringen van SNS, Univé en Zelf scoren het beste op prijs.
  • De Reisverzekeringen van ABN AMRO, Allianz en Europeesche scoren het best op voorwaarden, onder andere door een bagagedekking met een hoge maximale vergoeding en ruime annuleringsdekking.

Bekijk de onderzoeksresultaten van MoneView

Zika-virus

Een zwangerschap is niet snel een reden om een reis te annuleren. Reis je echter naar een gebied waar het Zika-virus heerst, dan is dit een ander verhaal. Het virus is namelijk gevaarlijk voor het ongeboren kind.

Uit onderzoek van MoneyView blijkt dat ‘een medisch bezwaar’ in het geval van het Zika-virus slechts bij 3 verzekeraars mogelijk is, namelijk bij AEGON, Europeesche en Nationale Nederlanden. Wel is een zwangerschap inmiddels bij bijna de helft van de annuleringsverzekeringen een 'gedekte reden'.


Bovenstaande geldt natuurlijk enkel bij een onvoorzien risico. Ben je nu zwanger en boek je toch een reis naar een ‘Zika-gebied’, dan is een annulering onder geen enkele reisverzekering mogelijk.

Terreur

Mocht er op je vakantiebestemming onverhoopt sprake zijn van een terroristische aanslag of terreurdreiging, wat is dan gedekt? Voor schade als gevolg van terreur ben je verzekerd volgens de ‘terreur-clausule’ in de polis van je reisverzekering. Een annulering in verband met terreur wordt niet vergoed door de annuleringsverzekering. Dit betekent echter niet dat je nergens recht op hebt:

  • Bij een aanslag (of natuurramp) op je vakantiebestemming, vergoed het Calamiteitenfonds de kosten voor afbreken, aanpassen of annuleren van de reis. De reisorganisatie moet hiervoor bij het calamiteitenfonds zijn aangesloten.
  • Bij een negatief reisadvies, biedt de reisorganisatie de mogelijkheid om de reis om boeken of krijg je geld terug. Bekijk hier alle reisadviezen van de Rijksoverheid.

Shoppen

Het loont om de premie van reisverzekeringen te vergelijken. Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat een alleenstaande tot € 39,- kan besparen door te shoppen. Bij een stel is dit € 61,- en een gezin kan tot € 93,- per jaar besparen. Kies ook een reisverzekering die bij je vakantie past. Lees onze tips voor het vergelijken van de reisverzekering.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct