Klantenbeoordeling 8.2/10

Reisverzekering vergelijken doe je zo

Op zoek naar een goedkope reisverzekering? Vergelijk dan niet alleen de laagste premie, maar ook de voorwaarden. Zo vergelijk je reisverzekeringen.

Doorlopende reisverzekering of niet?

De meeste Nederlanders kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Wanneer je meerdere malen per jaar op vakantie gaat of langer dan 21 dagen, dan is dit de meest voordelige reisverzekering.

Je bent met een doorlopende reisverzekering het hele jaar verzekerd, ook tijdens een dagje Keulen of een weekendje Ardennen. Dit geeft een gerust gevoel en je hebt geen omkijken naar je reisverzekering.

Voordelen kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor één specifieke vakantie. Dit is voordelig als je een enkele keer per jaar op reis. Ook kan een kortlopende reisverzekering een goede optie zijn voor een bijzondere vakantie, bijvoorbeeld een avontuurlijke reis. Je kunt de kortlopende reisverzekering dan helemaal op maat samenstellen.

Goedkope reisverzekering kiezen

Een goedkope reisverzekering is niet alleen een lage premie. Zorg ook voor een reisverzekering die bij jou en je vakantie past. De volgende kenmerken bepalen de hoogte van de premie voor je reisverzekering:


  • Geboortedatum
  • Dekking (Europa, wereld)
  • Maximale reisduur
  • Bagage (verzekerd of niet?)
  • Geld verzekerd bedrag
  • Aanvullend verzekeren (annuleren, autopech, ziektekosten, repatriëren)
  • Activiteiten (bijvoorbeeld wintersport en duiken)

Met onze reisverzekering vergelijking bereken je de premie op basis van je persoonlijke kenmerken en reisdoel.

Kritisch reisverzekeringen vergelijken

Ben kritisch bij het kiezen van de aanvullende modules. De reisverzekering kan op een aantal punten overlappen met andere verzekeringen. Enkele voorbeelden zijn zorg en pechhulp in het buitenland. Ook kun je tegenwoordig buitenshuidekking afsluiten bij je inboedelverzekering. Deze dekking geldt soms ook voor het buitenland. Ben ook niet té kritisch: een reisverzekering is relatief goedkoop, dan wil je niet onderverzekerd zijn.

Eigen risico reisverzekering

Een aantal verzekeraars hebben een bedrag eigen risico voor de reisverzekering. Het eigen risico kan oplopen tot € 100,-. Deze reisverzekeringen zijn over het algemeen iets goedkoper. Bij een claim kunnen deze reisverzekeringen echter weer duurder uitvallen. Ook vragen sommige verzekeraars afsluitkosten oplopend tot € 10,-.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct