Klantenbeoordeling 9.7/10

Rood staan? Dit kun je beter doen

Nederlanders staan vaker en voor een hoger bedrag rood op hun betaalrekening. Zij betalen hiervoor een hoge rente, soms wel  tot 15%. Beter kunnen zij voor een lening afsluiten om het tekort op te vangen.

De gemiddelde roodstand in Nederland is op dit moment € 3.800,- per betaalrekening. Het gaat dan niet om een keer meer uitgeven dan je hebt, maar een structureel tekort. De betaalrekening is dan niet de juiste financieringsvorm.


De hoge rente maakt rood staan een dure manier om geld te lenen. Consumenten die rood staan kunnen beter een persoonlijke lening of een doorlopend krediet overwegen.

  • Wil je een grote uitgave doen en kom je geld tekort? Dan kun je beter kiezen voor een persoonlijke lening.
  • Kom je regelmatig een bedrag tekort? Dan is een doorlopend krediet een geschikte lening.

De actuele leenrente voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet is een stuk lager. Deze ligt op dit moment rond de 5%. Iemand die voor 3800 euro rood staat kan ongeveer 380 euro besparen door te kiezen voor een consumptief krediet.

Bij een lening worden duidelijk afspraken gemaakt over de aflossing. Ook wordt voorkomen dat iemand meer leent dan hij of zij kan aflossen. Een lening is dus niet alleen goedkoper, maar ook een veiliger alternatief voor rood staan.
 

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct