Klantenbeoordeling 9.7/10

Spaarrente daalt verder, beleggen wordt populairder

ABN Amro heeft als eerste grootbank een nieuwe renteverlaging aangekondigd. Huishoudens zoeken hun toevlucht in beleggingsproducten.

Nieuw spaarrente verlaging grootbank

ABN Amro is de eerste grootbank die de spaarrente heeft verlaagd naar 0.25%.

Een rentedaling van de ene grootbank wordt meestal opgevolgd door verdere rentedalingen van de overige grootbanken. De spaarrente van ING en Rabobank op 0.3%, maar het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat deze ook verder gaat dalen.

In tegenstelling tot de oplopende hypotheekrente daalt de spaarrente dus verder door. De grote vraag is natuurlijk wanneer dit zal stoppen en de trend doorbroken wordt en ook de spaarrentes weer gaan stijgen. De rente daalt verder door richting het nulpunt en het is wachten op een negatieve rente.

De hoogste spaarrente zonder voorwaarden bedraagt nog 0.6%, maar is dit jaar bijna gehalveerd van januari dit jaar 1.1% naar de huidige 0.6% bij zowel Nationale Nederlanden als NIBC Direct. Het kan dus nog wel de moeite waard zijn om onderling te vergelijken en de overstap te maken.

Spaarrentes vergelijkenEenvoudig en compleet >


Beleggen wint aan populairiteit

TNS NIPO heeft onderzocht dat door de lage spaarrente beleggen aan populariteit wint. Steeds meer Nederlandse huishouden maken de stap richting een beleggingsproduct. Hier is na jaren van daling een kentering zichtbaar, mede ingegeven de opkomst van indextrackers en beleggingsfondsen.

Bij indextrackers wordt een index gevolgd, zonder daadwerkelijk de onderliggende aandelen te bezitten. Hiermee stijg of daal je mee met een index en is het risico gespreid, de aan –en verkoopkosten zitten verwerkt in de koers van de indextracker. Indextrackers zijn aan te kopen via online brokers, hier kun je eenvoudig en gratis een rekening openen. Lees hiervoor ook ons stappenplan beginnen met beleggen.

Sparen met een hoger rendement

Gerelateerde blogberichten

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop vrijdag om 09:00.
Bel direct