Spaarrente grootbanken daalt verder richting 0%

  Door: Roel 3331 keer gelezen
Spaarrente grootbanken daalt verder richting 0%

ABN AMRO verlaagt opnieuw de spaarrente. Wat is de kans dat de spaarrente 0% wordt en wat kun je doen voor meer rendement op je spaargeld?

Grootbanken verlagen spaarrente

Per 31 juli verlaagt ABN AMRO de spaarrente naar 0,10%. Inmiddels hebben zowel ING als Rabobank ook aangekondigd de spaarrente te verlagen naar 0.10% per 10 augustus.
De reden die hiervoor genoemd wordt zijn de ontwikkelingen op de geld -en kapitaalmarkt, terwijl de kapitaalmarktrente de laatste tijd een stijging laat zien. 

Spaarrente vergelijkenDe hoogste spaarrentes in Nederland >>>

Met deze renteverlagingen komt de spaarrente voor veel Nederlanders weer een stapje dichter bij 0%. Op dit moment heeft Triodos al een spaarrekening waarbij je geen spaarrente krijgt. Deze bank heeft een specifieke doelgroep die vaak om meer redenen dan enkel een hoge spaarrente kiezen voor deze banken.
Recent zijn er enkele buitenlandse toetreders op de markt gekomen die een hogere rente aanbieden middels depositosparen

Spaarrente van 0% niet uitgesloten

Of een spaarrekening zonder rente ooit gemeengoed gaat worden hangt af van de Europese Centrale Bank (ECB). Voorlopig zijn er geen signalen dat de centrale bank de negatieve beleidsrente gaat verhogen. Hoe langer dit duurt hoe meer de spaarrentes onder druk staan. Lees ook onze spaarrente verwachting.

Vorige maand gaf Hamers, de topman van ING, aan ‘een spaarrente van 0% niet uit te sluiten’. Hij maakt zich niet druk dat klanten het spaargeld van de bank gaan halen. “Mensen zetten hun geld op de bank, ook bij een lage rente”, aldus de ING-topman. Dit blijkt ook uit de laatste kwartaalcijfers van de bank. Het spaargeld bij ING groeide in het eerste kwartaal van 2017 naar 137,1 miljoen. Eind 2016 was dit nog 134,7 miljoen. 

Banken terughoudend met negatieve spaarrente

Van 'geen rente' is het een kleine stap naar een negatieve spaarrente in Nederland. Op de zakelijke spaarmarkt is dit al heel gewoon. Ook elders in Europa nemen banken voorzichtig de gok met een negatieve spaarrente om te zien hoe consumenten reageren.

In Nederland zijn banken meer ‘terughoudend’, aldus de directeur van de Nederlandsche Bank. Volgens hem rekenen de Nederlandse banken (nog) geen negatieve rente omdat klanten dit ‘een vreemd idee vinden’. Een voorspelling voor de spaarrente wil hij echter niet doen.

Wat kun je doen voor een hogere spaarrente

Voor een hoger rendement op je spaargeld kun je het volgende doen:

Spaarrente

De hoogste spaarrente? Vergelijk alle rentes.

Deposito Sparen

Vergelijk alle deposito spaarrekeningen.

Reageer op dit artikel

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Reacties

Negatieve spaarrente

We halen met ons allen het geld van de bank. Kijken hoe lang het duurt voor de eerste bank omvalt. Het geld gewoon thuis bewaren. Of je nou bestolen wordt door een crimineel of een bank, het maakt toch niets uit.

negatieve rente

inderdaad je geld opnemen kan je alleen maar aan verdienen, het gekke is als je geld wil lenen betaal je de hoofdprijs, en als je de hypotheek wil omzetten betaal ook de hoofdprijs aan boete.hoe het ook is je trekt altijd aan het kortste eind.

negatieve spaarrente

nadat je al je geld hebt opgenomen bij je bank en in contanten hebt, hoe betaal je dan rekeningen voor vaste lasten, die maandelijks/in termijnen willen afschrijven van je bankrekening?