Klantenbeoordeling 7.7/10

Spaarrente lange tijd laag | Kom in actie voor meer rendement

De spaarrente blijft voor lange tijd laag. Kijk je toe hoe je spaargeld minder waard wordt of kom je in actie? Dit kun je doen voor meer rendement.

Spaarrente voor lange tijd laag

Vorige week werd bekend dat de Europese Centrale Bank de beleidsrente zeker tot medio 2020 laag houdt. Dit betekent dat de spaarrente voor lange tijd laag blijft en waarschijnlijk nog verder daalt. Lees onze spaarrente verwachting voor meer achtergronden bij de lage rente.

Nederlanders zijn gewend om geld wat ze niet direct nodig hebben op een vrij opneembare spaarrekening te zetten. Je geld is veilig en je kunt er altijd bij; een fijn gevoel! Echter, ondertussen wordt je spaargeld minder waard.

Dit komt omdat alles om ons heen steeds een beetje duurder wordt. De inflatie (algehele prijsstijging) kroop in juni richting de 3%. De rente op een vrij opneembare spaarrekening zit momenteel tussen 0% en 0,25%. Je kunt dus steeds minder kopen met je spaargeld.

Voor vermogen boven € 30.360,- gaat het rendement helemaal snel achteruit. Over dat deel van je vermogen betaal je namelijk belasting.

Een vrij opneembare spaarrekening volstaat dus niet al je jouw vermogen wilt laten groeien. Wel is het belangrijk om altijd een bedrag achter de hand te houden voor onverwachte uitgaven.

Op zoek naar een hogere spaarrente?Bekijk het aanbod Deposito sparen >

Kom in actie voor meer rendement

Wie rendement wil maken met zijn of haar vermogen moet zelf in actie komen. We hebben 5 tips voor je.

1. Schulden aflossen

Nog altijd zijn er Nederlanders die tegelijk lenen en sparen. Voor hen hebben we de tip om eerst je schulden af te lossen. Dit levert namelijk direct een besparing op. Dit geldt ook voor de hypotheekschuld. De hypotheek aflossen kan echter impact hebben op de lange termijn. Raadpleeg daarom eerst een hypotheekadviseur.

2. Investeren in je huis

De huizenprijs stijgt gestaag verder. Met een investering in je huis lift je mee op deze prijsstijging. Naast dat een verbouwing natuurlijk je woongenot vergroot. Een investering in energiebesparende maatregelen levert dubbel voordeel op. Je investeert in je huis én je bespaart op je energiekosten.


3. Je spaargeld vastzetten

Je kunt je rendement verhogen door een deel van je spaargeld in een deposito te storten. Je kunt je spaargeld dan tijdelijk niet aan, maar krijgt er een hogere rente voor terug. Diverse buitenlandse banken bieden op deze manier een hogere spaarrente in Nederland. Bekijk het aanbod voor deposito sparen op FX.nl.

4. Voor bank spelen

Jouw vermogen kan anderen verder helpen. Denk bijvoorbeeld aan een invertering in het huis of de hypotheek van je (klein)kinderen. In 2019 is dit belastingvrij tot € 100.800,-. Met crowdfunding beleg je in interessante projecten met een groep investeerders. Bekijk het aanbod bij verschillende crowdfundplatformen.

5. Starten met beleggen

Voor wie wat meer risico wil en kan nemen, is starten met beleggen een optie. Je kunt kiezen om zelf aan de slag te gaan met een broker of je laat voor je beleggen met fondsbeleggen. Wil je vermogen opbouwen voor je pensioen, ga dan pensioen sparen. Dit is namelijk fiscaal vriendelijk.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop maandag om 09:00.
Bel direct