Klantenbeoordeling 8.2/10

Lage spaarrente: start nu met beleggen!

Genoeg van de lage spaarrente? Neem je rendement zelf in de hand en start met beleggen. Hier zijn enkele tips.


Spaarrente laag

De spaarrente is laag. Zo laag zelfs dat je spaargeld waarschijnlijk op termijn minder waard wordt. Het algemeen prijspeil stijgt namelijk (1,25%) en ook betaal je vermogensrendementsheffing (1,2%). We vertellen je daarom graag meer over ‘zelf beleggen’. Niet als alternatief voor sparen, je hebt namelijk altijd spaargeld nodig voor onverwachte uitgaven.

Zo ga je te werk

Zelf beleggen biedt mogelijkheden voor vermogensgroei voor het deel van je spaargeld dat je niet direct nodig hebt en waar je meer risico mee kunt nemen. Ter vergelijking, het rendement van de AEX was in 2013 ruim 17%. Let op: beleggen vraagt niet alleen een investering in geld, maar ook in tijd. Zo ga je te werk:

  • Zelf beleggen doe je bij een broker. Dit is je tussenpersoon voor de beurs. Je opent er een beleggingsrekening met daarop het bedrag waarmee je gaat handelen.
  • Tegenwoordig beleg je helemaal online, via je pc, tablet of zelfs mobiel. Het voordeel van online beleggen is dat je de koersen realtime kunt volgen en direct je orders kunt plaatsen. Met een goed beleggersplatform kun je ook analyses uitvoeren en het laatste nieuws volgen.
  • Per transactie (aankoop of verkoop) worden door je broker kosten in rekening gebracht. Voor een optimaal rendement is het dus belangrijk dat je een broker kiest met een goede prijs.
  • Zelf beleggen is de afgelopen jaren een stuk goedkoper geworden. Veel brokers rekenen geen bewaarloon meer voor je aandelen. Let hier op wanneer je een broker kiest.
  • Niet alleen de prijs is belangrijk, maar ook de kwaliteit en betrouwbaarheid. Een kwalitatieve broker biedt een gebruiksvriendelijk handelsplatform, goede service en veel extra informatie.
  • Starten met beleggen betekent ook dat je kennis moet vergaren. Zoek informatie, maak een plan, volg het nieuws en verdiep je in bedrijven. Ook wanneer je gestart bent moet je tijd blijven investeren in het uitvoeren van je beleggingsplan.

Interessant en leuk

Is dit iets voor jou? Dan is beleggen een interessante en leuke manier om vermogen op te bouwen. Lees meer over de mogelijkheden voor zelf beleggen bij Today’s. Deze broker staat in de top 3 van laagste tarieven (onafhankelijke vergelijking Beursgorilla) en rekenen geen bewaarloon. Daarbij is Today's uitgeroepen tot beste broker. Dit betekent een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct