Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Tellius stopt voorlopig met hypotheken

  Door: Roel 4059 keer gelezen
Tellius logo

Tellius stopt voorlopig met het verstrekken van hypotheken aan nieuwe klanten. Voor bestaande klanten blijft alles hetzelfde, aldus de geldverstrekker.

Geen nieuwe hypotheken

Tellius biedt per 1 november geen hypotheken meer aan aan nieuwe klanten. Volgens de geldverstrekker zijn de beleggingsdoelstellingen behaald. Het gaat naar eigen zeggen om een voorlopige klanten-stop.

Bestaande klanten

Voor bestaande klanten wijzigt volgens Tellius niets. De hypotheken blijven doorlopen onder dezelfde voorwaarden en ook verhuizen, verhogen en verlengen van bestaande hypotheken blijft mogelijk, aldus de brief die klanten hebben ontvangen. Tellius heeft een lijst met 'veelgestelde klantvragen (pdf)' opgesteld voor hypotheekadviseurs. Dit is ook voor bestaande klanten nuttig.

Tellius 2 jaar actief

Tellius is ruim twee jaar actief geweest op de Nederlandse hypotheekmarkt. Het was één van de nieuwe geld verstrekkers die werden gefinancierd door een pensioenfonds. Samen met Munt Hypotheken en Attens bood Tellius een scherpe hypotheekrente op de lange rentevast periodes 20 jaar vast en 30 jaar vast.

Minder concurrerend

De laatste maanden werd de hypotheekrente van Tellius steeds minder concurrerend. Daarin schuilt ook het gevaar van deze nieuwe beleggers die nu investeren in de hypotheekmarkt. Wanneer andere investeringen meer opleveren of het beleggingsdoel is gedaald, kunnen deze geldverstrekkers de markt verlaten.

Bestaande klanten die hun hypotheek tussentijds willen aanpassen kunnen te maken krijgen met hypotheekrentes en voorwaarden die niet meer marktconform zijn.

Hypotheek Berekenen

Bereken hoeveel je kunt lenen.

Actuele hypotheekrente

Vergelijk alle hypotheekrentes.

Reageer op dit artikel

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.