Klantenbeoordeling 10.0/10

Tips om slim te sparen op FX.nl

Elk huishouden heeft een spaarbedrag nodig voor onverwachte uitgaven. Met deze tips kun je slimmer sparen.

Buffer nodig

Plots gaat je auto stuk. Het geld voor de reparatie kun je natuurlijk lenen, maar het is beter als je het met je spaargeld betaalt. Elk huishouden heeft daarom een buffer nodig. Op de website van her Nibud kun je berekenen hoe groot je buffer moet zijn.

Hoeveel kun je sparen?

Je kunt alleen geld sparen als je maandelijks geld overhoudt. Breng daarom in kaart hoeveel je maandelijks kunt sparen. Wat komt er binnen en wat gaat er uit? Aan de hand van een huishoudboekje kun je tevens kritisch naar je uitgaven kijken.   

Spaardoel bepalen

Wanneer je een doel hebt wordt sparen makkelijker. Een mooie reis motiveert je om maandelijks geld opzij te zetten. Ook het behalen van een bepaald spaarbedrag kan motiverend werken. Zorg voor een realistisch doel op basis van je huishoudboekje.


Spaargeld vastzetten

Voor een hogere spaarrente kun je het spaargeld vastzetten in een deposito. Vegelijk hier de banken met de hoogste spaarrente voor je deposito. Omdat je dit spaargeld tijdelijk niet aankunt, moet je dit natuurlijk alleen doen met het deel van je vermogen dat je voorlopig niet nodig hebt.  

Maandelijks sparen

Kun je maandelijks een vast bedrag missen? Laat dit bedrag dan automatisch naar je spaarrekening overmaken. Zo kom je niet in de verleiding om het uit te geven. Diverse banken bieden de mogelijkheid tot maandsparen. Je bent dan verplicht om maandelijks een minimaal bedrag te sparen, maar daartegenover staat een hogere spaarrente.

Hoogste spaarrente

Voor de spaarrente hoef je op dit moment niet te gaan sparen. Deze is namelijk historisch laag. Het jaarlijkse rentebedrag is natuurlijk wel mooi meegenomen. Kies daarom voor de hoogste spaarrente. Vergelijk de spaarrente in ons overzicht.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct