Klantenbeoordeling 9.7/10

Tips voor het kopen van een woning

Op zoek naar een nieuwe woning? Een goede voorbereiding is het halve werk. Met onze tips voor het kopen van een woning vergeet je niets en loopt het aankoopproces gesmeerd.

Een woning zoeken

De zoektocht naar een woning start tegenwoordig online. Via meerdere huizenwebsites kun je op diverse criteria woningen selecteren die aan je wensen voldoen. Hiermee kun je je goed oriënteren en bepalen welke woningen je wilt bezichtigen.

Maximale hypotheek berekenen

Wat kun je op basis van je inkomen maximaal financieren?

  • Via onze berekenmodule kun je zelf je maximale hypotheekmogelijkheden in kaart brengen
  • Of vraag vrijblijvend een uitgebreide berekening aan
  • Zo weet je in welk prijssegment je kunt gaan zoeken en word je achteraf niet teleurgesteld als je toch die woning niet kunt financieren

Maak een wensenlijstje

Bij het bezoeken van een woning kan het gevoel de overhand krijgen boven het verstand. Het is daarom belangrijk op voorhand, samen met je eventuele partner, de diverse wensen in kaart te brengen en vast te stellen waaraan de woning moet voldoen qua minimale eisen.

Denk hierbij aan een goede ligging qua openbare voorzieningen, reisafstanden en  het minimale aantal slaapkamers.

Route plannen en prioriteren

Wanneer je meerdere woningen gaat bezoeken, bijvoorbeeld tijdens een Open Huizen Dag, is het van belang om dit goed te plannen. Start met de meest interessante woningen, waardoor je bij tijdsnood in ieder geval de meest interessante woningen hebt bezichtigd.


Woning gevonden

Heb je de woning van je dromen gevonden? Laat je goed informeren en/of adviseren omtrent de beste hypotheek. Kijk hierbij verder dan enkel de laagste rentes, maar informeer ook naar de bijbehorende voorwaarden en kosten. Dit stappenplan geeft je een idee wat er verder bij komt kijken met de daarbij behorende vervolgstappen.

Let op: Belangrijk is om een financieringsbehoud op te nemen in het voorlopig koopcontract zolang de financiering nog niet definitief rond is. Mocht de uiteindelijke financiering dan uiteindelijk mislukken, kun je binnen de gestelde periode nog kosteloos onder de overeenkomst uit.

Op de hoogte blijven van het meest actuele nieuws en rentetarieven? Schrijf je gratis in voor onze wekelijkse renteflits.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop vrijdag om 09:00.
Bel direct