Klantenbeoordeling 9.7/10

Top 10 populaire verbouwingen.

Oktober staat bekend als de woonmaand. Dé maand waarin er extra aandacht is voor het  renoveren of opfrissen van je huis en interieur. Heb jij grootse (verbouw)plannen? Dit zijn de 10 meest populaire verbouwingen van dit moment.

Waarom is verbouwen zo in trek? Stel je voor dat je verlangt naar meer ruimte, luxe, comfort, of een moderne, duurzame woning die beter aansluit bij je wensen. Op de huidige krappe woningmarkt is het echter niet eenvoudig om te verhuizen naar een woning die aan jouw eisen voldoet.

Een verbouwing biedt de mogelijkheid om van je huidige woning je droomhuis te maken. Bovendien is het een investering in je huis, wat de waarde ervan aanzienlijk kan verhogen.

Welke verbouwingen zijn momenteel in trek? 

Hier zijn de meest populaire verbouwingen, en uiteraard kunnen deze gecombineerd worden, wat vaak wordt aangeraden.

1. Je huis (verder) verduurzamen 

Of je nu kiest voor gevel-, vloer- of dakisolatie, HR+++ glas, zonnepanelen of een warmtepomp; het verduurzamen van je woning levert niet alleen directe besparingen op, maar maakt je huis ook toekomstbestendig en aantrekkelijker voor potentiële kopers. Vergeet niet om te kijken welke subsidies beschikbaar zijn.

2. Je huis uitbouwen

Een uitbouw voegt zowel ruimte als licht toe aan je huis. Denk bijvoorbeeld aan een serre, erker, extra kamer, of een open keuken. Dit is niet alleen functioneel maar draagt ook bij aan de uitstraling van je woning.

3. Plaatsen van een dakkapel of dakraam

Zowel een dakkapel als een dakraam zorgen voor extra ruimte en licht. Combineer dit met de renovatie en isolatie van je zolder, en je hebt er een comfortabele extra kamer bij, die je kunt gebruiken als slaapkamer, thuiskantoor, of opslagruimte.

4. De badkamer of keuken renoveren

Is je badkamer of keuken niet meer eigentijds? Dit is je kans om te kiezen voor een praktischer ontwerp, nieuw sanitair, moderne meubels en apparatuur, en een stijl die bij jou past. Maak van je keuken een aantrekkelijke leefruimte en ontspan in een luxe badkamer.

5. Plaatsen van een schuifdeur of schuifpui

Schuifdeuren en schuifpuien bieden een stijlvolle manier om ruimtes te scheiden of juist te verbinden met de tuin.

6. Je huis levensloopbestendig maken

Veel ouderen vinden het lastig om een geschikte woning te vinden, aangezien er weinig woningen zijn die aan hun behoeften voldoen. Het aanpassen van je eigen woning om deze levensloopbestendig te maken, kan dan een oplossing zijn.

7. Schilderen, behangen, of texen

Dit is een relatief eenvoudige manier om je muren, kozijnen en wanden een frisse uitstraling te geven, en vaak kun je dit zelf doen.


8. Tuinkamer, patio, buitenkeuken, of veranda bouwen

Als je van buiten zijn houdt, kun je met een tuinkamer, patio, veranda, of buitenkeuken extra buitenruimte creëren, zodat je vaker en langer van je tuin en het mooie weer kunt genieten. Combineer dit met een complete tuinrenovatie.

9. Plaatsen van een haard of kachel

Door de stijgende gasprijzen zijn haarden en kachels populair. Ze bieden niet alleen efficiënte verwarming, maar ook een gezellige sfeer in huis. Moderne haarden en kachels zijn efficiënter geworden en kunnen grotere ruimtes verwarmen, maar houd er rekening mee dat de brandstof, zoals haardhout en pellets, duurder is geworden.

10. Kunststof kozijnen plaatsen

Kunststof kozijnen vergen weinig onderhoud en hoeven nooit meer geschilderd te worden. Ze zijn duurzaam en bieden betere isolatie. Combineer ze met isolerend glas voor een toekomstbestendig huis.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct