Klantenbeoordeling 9.7/10

Vakantiegeld, uitgeven of sparen?

Mei is de maand van het vakantiegeld. Dit geld kun je natuurlijk gebruiken om leuke dingen van te doen, maar je kunt het ook investeren. Is sparen nog aantrekkelijk in deze tijd? Of kun je toch beter kiezen voor een andere optie? Wij hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Vakantiegeld gebruiken voor vakantie

Veel mensen zullen het vakantiegeld besteden aan een vakantie naar de zon. Dat is fijn en welverdiend, maar daarna is je vakantiegeld op. Door het te investeren in een chalet of vakantiehuis heb je er dubbel profijt van

Naast dat het een reden is om vaak op (mini)vakantie te gaan, is het ook een bron van inkomsten. Wanneer je er namelijk zelf niet bent, kun je de chalet of het vakantiehuis verhuren, zo verdien je de investering zeker terug.

Of wat dacht je van een camper. Je vakantiegeld alleen zal niet genoeg zijn. Gelukkig zijn er mogelijkheden voor financiering op basis van je overwaarde.

Vakantiegeld sparen

Hoe maak je sparen toch voordelig?

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen het geld niet uit te geven en te gaan sparen. Maar is het gewoon op de spaarrekening zetten wel zo voordelig? Wij leggen uit hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Tip 1: Kies niet voor de grootbanken
Helaas is het geld op de spaarrekening zetten niet altijd meer voordelig. Met de hoge inflatie en 0% rente is het belangrijk te kiezen voor een goede spaarrekening. Neem daarom eens uitgebreid de tijd om te kijken naar de wat kleinere banken. Zo heeft de Bigbank een rentepercentage van 0.30% en kun je bij de Renault Bank terecht voor een rente van 0,25%.

Tip 2: Maak gebruik van deposito sparen
Bij deposito sparen wordt er vooraf voor een bepaalde termijn geld en rente vastgezet. Deze periode kan variëren van 6 maanden tot 10 jaar. De depositorente is de rentevergoeding die je gedurende de looptijd ontvangt op je spaardeposito.


We noemen enkele interessante spaar aanbiedingen van dit moment:

Beleggen met uw vakantiegeld

Tegenwoordig kan er op verschillende manieren belegd worden. Denk bijvoorbeeld aan de zelf beleggen via een broker of fondsbeleggen, crowdfunding of fiscaal aantrekkelijk pensioenbeleggen. Bij beleggen is het rendement niet gegarandeerd en er is zelfs kans op verlies. Het is daarom goed om altijd spaargeld achter de hand te hebben.

Op de lange termijn levert beleggen vaak meer op dan sparen. Dit kan daarom een goede investering zijn voor je vakantiegeld. Bekijk het actuele aanbod voor beleggen.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Hoogste spaarrente

De hoogste rente voor jouw spaargeld.

Internetsparen

Open een vrij opneembare spaarrekening.

Deposito sparen

Zet je spaargeld vast voor meer spaarrente.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop vrijdag om 09:00.
Bel direct