Klantenbeoordeling 9.7/10

Verkoopstyling: 5 tips om je huis sneller te verkopen

Presentatie, presentatie en nog eens presentatie. Het sleutelwoord bij de verkoop van een woning. Wanneer je je woning te koop gaat aanbieden is het van belang dat de allereerste indruk die men krijgt, veelal op Funda, een goede indruk is. Foto's zeggen immers meer dan 1000 woorden. Binnen 15 seconden heeft een potentiële koper zijn of haar eerste indruk gemaakt en kijkt hij of zij verder naar jouw foto's of klikt door naar de volgende woning.

We zien het helaas nog veel te vaak, foto's van woningen waar er geen aandacht besteed is aan de presentatie van de diverse ruimtes. De keuken die nog vol staat met afwas, speelgoed op de vloer of al die half lege shampooflessen op de rand van het bad in de badkamer. Dit kan anno 2017 echt niet meer. Wij geven je 5 praktische verkoopstyling tips om je woning klaar te stomen voor de verkoop.

1. Opruimen of nog beter …. inpakken

Een open deur maar toch is het de belangrijkste tip die we je kunnen geven! Rommel, niemand houd ervan, dus zeker ook de potentiële koper van jouw woning niet. Zorg er daarom voor dat alles keurig netjes is opgeruimd. Laat geen spullen op de vloer rondslingeren, zorg dat de persoonlijke verzorgingsspullen in de badkamer uit beeld zijn door ze in manden op te bergen en vergeet de bedden niet netjes op te maken.

Omdat je woning in de verkoop gaat kan je natuurlijk ook al heel wat spullen die je niet meer nodig hebt inpakken en opbergen  in de schuur. Scheelt alvast heel wat werk voor later en je hebt een lekker opgeruimd huis. Heb je huisdieren, laat ook hier niets van achter, niet iedereen houdt van een hond of een kat in huis en ook niet van de geur. En last but not least… vergeet de tuin niet!

2. Persoonlijke spullen even opzij

Je fleurt je interieur vaak op met de meest uiteenlopende persoonlijke spullen zoals foto's, accessoires en andere prullaria. Jij vindt deze spullen prachtig en bent eraan gehecht. De potentiële koper is echter helemaal niet geïnteresseerd in jouw hobby's, vakantiekiekjes of uit de hand gelopen verzamelwoede. Zorg er dan ook voor dat al jouw persoonlijke spullen voor een bezichtiging uit het zicht staan. Zet ze tijdelijk in de kast of hang even iets minder persoonlijks aan de muur. Onbewust laten potentiële kopers zich toch beïnvloeden door alles wat ze zien en omdat smaken nou eenmaal verschillen is het beter om het persoonlijke karakter in de woning tot een minimum te beperken.

3. Achterstallig onderhoud aanpakken

Het klinkt misschien een beetje raar, als je de woning gaat verlaten om hem dan op te gaan knappen maar juist met het wegwerken van de kleine achterstallige karweitjes geef je de potentiële koper het gevoel dat de woning altijd tip top is onderhouden. Dus pak die plintjes aan die je al jaren had moeten vastplakken en geef die vergeelde kamer nog even een lekker frisse sausbeurt.

4. Laat je woning niet leeg achter

Heb je je woning nog niet verkocht maar verhuis je zelf al wel naar jouw nieuwe droomhuis dan neem je je meubels en spulletjes natuurlijk graag mee. Adviseerden we je hierboven nog om je woning flink op te ruimen om zoveel mogelijk ruimte te creëren, het helemaal leeg achterlaten van je woning is echt geen goed idee. Ondanks dat de potentiële koper een zee van ruimte ervaart in een lege woning geeft het ook snel een kil en koud gevoel. Een leuke optie is om je woning tijdelijk in te richten met kartonnen meubelen. Het geeft de koper inzicht in de mogelijkheden van de ruimte en geeft gelijk wat sfeer.  Je kunt tegenwoordig gemakkelijk kartonnen meubelen huren en voor een idee van de inrichting maak je gratis gebruik van de online 3D interieurontwerper.


5. Zorg voor goede foto's

Nu je alles hebt aangepakt en je woning er spik en span bij staat is het tijd voor de foto's, die zorgen immers voor de eerste indruk op Funda. Veel makelaars werken al met een professionele fotograaf, zo niet dring er dan op aan om de foto's door een professional te laten maken. Zorg ervoor dat de hoofdfoto, de foto tussen alle andere woningen in het overzicht, om door een ringetje te is. Dit is namelijk de foto die de potentiële koper moet triggeren om jouw woning aan te klikken.

Fotografeer ook de ruimtes in huis die misschien niet zo modern meer zijn, bijvoorbeeld de badkamer of het toilet uit 1950. Wanneer je deze ruimtes weglaat in de presentatie wek je misschien argwaan en blijven de bezichtigingen sowieso uit.

En dan… het huis in de verkoop en je intussen lekker oriënteren voor nieuwe meubels en woonaccessoires voor in je nieuwe huisje. Om je een beetje op weg te helpen vraag je gratis woonboeken en woonbrochures aan in de woonbrochureservice van Wonenonline.nl

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Praat mee over "Verkoopstyling: 5 tips om je huis sneller te verkopen".

  1. Bedankt voor het delen van deze tips. Wij gaan onze woning verkopen en zijn bezig met opruimen. We hebben er nog niet over nagedacht om alle persoonlijke spullen weg te halen voor de fotograaf, bedankt voor de reminder!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

Nu bereikbaar tot 18:00.
Bel direct