Klantenbeoordeling 10.0/10

Voordelig een woning kopen door de lage hypotheekrente

Dit is het moment om voordelig een woning te kopen, onder andere door de lage hypotheekrente en diverse stimuleringsmaatregelen. Zo ga je te werk.

Zo ga je te werk

Misschien heb je je oog laten vallen op een woning tijdens de Open Huizen Dag. Dan is dit het moment om actie te ondernemen. Zo ga je te werk bij het kopen van een woning.

Gratis telefonisch oriëntatiegesprekStel uw vragen + eerste berekening mogelijkheden

Zoek je droomhuis

Via huizensites kun je je gemakkelijk orienteren op te koop staande woningen in de gewenste regio. Vervolgens maak je een afspraak om de woning te bezichtigen.

  • Bereken je maximale hypotheek. Met de berekening op onze website, heb je een goede indicatie in welke prijsklasse je kunt gaan zoeken.
  • Stel een wensenlijst op. Dit helpt je bij het oriënteren op de woningmarkt en zo weet je waar je extra op moet letten tijdens de bezichtiging.

Droomhuis gevonden

Dit is het moment om contact op te nemen met een hypotheekadviseur. Na een gratis eerste gesprek weet je wat je mogelijkheden zijn. Zo kun je met een gerust gevoel starten met het koop-traject:

  1. Bepaal jouw prijs voor de woning. Win hiervoor zoveel mogelijk informatie in, onder andere bij de makelaar, Kadaster, taxatierapport en WOZ-waarde.
  2. Neem als het mogelijk is een optie op de woning. De eigenaar mag dan alleen met jou onderhadelen en je hebt het recht op eerste koop.
  3. Start met bieden. Bied scherp, maar laat zien dat je een serieuze koper bent. Geef duidelijk aan of je een voorlopig bod doet (ruimte voor een tegenbod) of een definitief bod.
  4. Jullie worden het eens. Je ontvangt een voorlopig koopcontract dat na tekenen en drie dagen bedenktijd bindend is. Let daarbij op de ontbindende voorwaarden.

De financiering

Nu moet je de financiering rond krijgen. Wanneer je op tijd een hypotheekadviseur hebt ingeschakeld, kom je niet voor verrassingen te staan. Samen met je adviseur neem je beslissingen over de aflosvorm, betaalbaarheid, risico’s en fiscale voordelen.


Op basis van deze beslissingen zoekt de hypotheekadviseur het aanbod met de laagste hypotheekrente en beste voorwaarden. Ook bemiddelt hij of zij de hypotheek bij de geldverstreker en zorgt voor het passeren bij de notaris. Tip: met een onafhankelijke hypotheekadviseur krijg je de meest voordelige hypotheek.

De overdracht

Gefeliciteerd! Je bent nu de nieuwe eigenaar van de woning. Samen met de makelaar doe je nog een laatste inspectie of alles volgens afspraak is opgeleverd.

Gratis telefonisch oriëntatiegesprekStel uw vragen + eerste berekening mogelijkheden

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct