Klantenbeoordeling 7.7/10

Wachttijd hypotheekaanvragen loopt op

Door de lage hypotheekrente en de positieve woningmarkt, loopt de wachttijd voor een hypotheek bij diverse banken op. Lees hoe je je hypotheekaanvraag kunt versnellen.

Goed moment

De hypotheekrente is historisch laag en ook de woningmarkt trekt aan. Een goed moment om een woning te kopen of de je bestaande hypotheek over te sluiten naar een lagere rente. Veel Nederlanders denken daar hetzelfde over. De geldverstrekkers hebben moeite om de vele hypotheekaanvragen te verwerken.

Uw hypotheekofferteVraag direct aan >


Tot 3 maanden

Normaal gesproken kun je binnen een maand de hypotheek rond krijgen. Met een ingewikkeld advies, bijvoorbeeld bij een scheiding, kan dit oplopen tot 2 maanden. We krijgen echter signalen uit de markt dat de wachttijd bij banken oploopt tot 3 maanden. Een belangrijke reden voor de vertraging is dat banken de afgelopen jaren veel adviseurs en administratief personeel hebben wegbezuinigd.

Afhankelijk van de bank

Wanneer je je droomhuis gevonden hebt, dan wil je natuurlijk snel de financiering regelen. Ook voor oversluiten geldt, dat je snel wilt profiteren van een lagere hypotheekrente. Omdat je afhankelijk bent van de bank kun je zelf niets doen om de aanvraag te versnellen.

Hypotheek aanvraag versnellen

Om  je hypotheekaanvraag te versnellen is het belangrijk dat je al in een vroeg stadium hypotheekadvies vraagt. Je weet dan vooraf welke mogelijkheden er zijn en welke hypotheek hier bij past. Wanneer je kiest voor een onafhankelijke hypotheekadviseur, kan je je aanvraag versnellen.

  • Hij of zij kent de doorlooptijd bij de verschillende banken.
  • Hij of zij heeft direct contact met de bank en kan zo druk uitoefenen.
  • Hij of zij helpt je om alle documenten in één keer goed aan te leveren.
Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop maandag om 09:00.
Bel direct