Klantenbeoordeling 8.2/10

Welke leningen kun je oversluiten?

Een telefoonabonnement, kopen op afbetaling of rood staan: van veel leenvormen heb je niet door dat het leningen zijn. Betaal niet te veel en sluit ze over.

Rood staan bij de bank

Sta je wel eens rood bij de bank? Dat kan handig zijn als je krap bij kas zit. Maar als je regelmatig rood staat of steeds dieper in het rood schiet, dan groeit je schuld snel door de hoge rente. Gemiddeld betaal je bij een bank voor roodstaan een rentepercentage van maar liefst tien procent. De kosten voor dit krediet lopen dan snel op. Je roodstand oversluiten (in combinatie je met andere leningen) kan dus slim zijn.

Creditcard

Een creditcard is soms handig voor het betalen van grote bedragen, zoals een vliegreis. Omdat dit krediet een vorm is van ‘uitgesteld betalen’ kleeft hier vaak een hoog rentepercentage aan. Dus heb je een creditcard? Maak er dan een gewoonte van om de schuld op de kaart zo snel mogelijk te betalen. Op die manier ben je het minste geld kwijt. Is het bedrag op je creditcard zo ver opgelopen dat je het niet meer (in één keer) kunt betalen? Denk dan eens aan het oversluiten van je creditcardschuld. Met een persoonlijke lening of doorlopend krediet kun je goedkoper uit zijn.

Betalen in termijnen

Webshops of postorderbedrijven bieden soms de mogelijkheid om een aankoop in delen terug te betalen. De rente die je over dit postorderkrediet betaalt, is vaak hoger dan bij een bank of kredietverstrekker. Gemiddeld betaal je bij postorderbedrijven een rente van rond de 14%. Overstappen naar een kredietpartij met een (veel) lagere rente, loont dus vaak de moeite.

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening leen je eenmalig een vast bedrag met een vaste rente. De verschillen tussen de aanbieders zijn groot: van een vanaf-rente van 3,9% bij Freo (voor bedragen tussen de 25.000 en 75.000) tot 8,5% bij de duurste aanbieder*. Het is slim om te berekenen wat het verschil is als je een bestaande persoonlijke lening oversluit. Misschien is voordeliger lenen mogelijk.

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet kun je voortdurend geld opnemen en aflossen tot een maximum bedrag. Bij een doorlopend krediet is de rente variabel, waardoor de lening duur uit kan vallen. Net als bij een persoonlijke lening zitten er veel verschillen tussen de aanbieders. Ook hier is het dus verstandig om te bekijken of je nog goed zit met je huidige lening.

Eén overzichtelijke lening

Ben jij in het bezit van één of meerdere van bovenstaande leningen? Met een totaalbedrag van boven de 5000 euro? Bekijk vandaag nog of je voordeliger uit kan zijn door je lening(en) over te sluiten naar één overzichtelijke lening met een aantrekkelijke rente en heldere voorwaarden.


Bereken het verschil >

Over Freo

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Freo, dé specialist in online lenen. Lenen bij Freo is helder en overzichtelijk: géén kleine lettertjes en ingewikkelde voorwaarden, wél standaard een lage rente. De rente van Freo staat al jaren in de rente top 3.

*peildatum 25 oktober 2018.
 

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Welke leningen kun je oversluiten?".

  1. Als je met toestemming (gedoogbeleid) van een gemeente permanent in een recreatiewoning woont, wordt dit gezien als”inwonend”! Vervolgens word je last berekend als zijnde een derde van je netto inkomen als woonlast! Te belachelijk voor woorden. Ikzelf gewoon permanent een recreatiewoning met een maandlast van 275 euro, maar kan dan geen lening krijgen. Wat voor idioterie is dit?? Publiceerde dit dan ook even!

    Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct