Klantenbeoordeling 8.2/10

Woning verduurzamen? Deze subsidies liggen klaar.

Je kunt veel geld besparen wanneer je gebruik maakt van dak-, gevel-, vloer- of HR++ of triple glas. Landelijk heeft de overheid verschillende subsidiepotjes klaarliggen voor het verduurzamen van je woning. Dit maakt energiebesparende maatregelen nóg aantrekkelijker.

Subsidie voor isolatie van je huis

De landelijke subsidie die de overheid aanbiedt voor de isolatie van het dak, de buitenmuren, vloer en ramen is een vast bedrag per vierkante meter. Er wordt gebruik gemaakt van een hoog en laag subsidiebedrag: 

  • Wanneer je binnen een jaar 2 of meer maatregelen laat uitvoeren kom je in aanmerking voor het hoge bedrag (tot wel 30% besparing op de kosten). 
  • Wanneer je 1 isolatiemaatregel neemt kom je in aanmerking voor het lage bedrag (tot wel 15% besparing). 

Ook gemeentes en provincies hebben soms lokale subsidiepotjes. Neem een kijkje op energiesubsidiewijzer om te weten welke subsidies er in jouw gemeente en provincie zijn. 

BTW terug op zonnepanelen

Overweeg je zonnepanelen? Dan kun je nog meer profiteren van een bijkomend voordeel. Je kunt namelijk de btw terugvragen van de Belastingdienst. Dat scheelt zo’n 21 procent. 

Let op! Je kunt alleen subsidie krijgen voor maatregelen die je laat uitvoeren door een isolatiebedrijf, niet voor doe-het-zelf projecten. 


Subsidie voor warmtepomp en warmtenet en zonneboiler

De overheid heeft ook een landelijke subsidie beschikbaar speciaal voor warmtepompen, warmtenet en zonneboilers. Neem even een kijkje voor de exacte regelingen met betrekking tot subsidie voor een warmtepomp, warmtenet of zonneboiler. 

Het is dus ook mogelijk om subsidie te krijgen als dit je enige maatregelen is. Echter is het wel slim om het te combineren, aangezien je dan aanmerking komt voor hoger subsidiebedrag.

Wat kost en wat levert het verduurzamen van je woning op?

Overtuigd om ook je woning te gaan verduurzamen? Dan ben je waarschijnlijk wel benieuwd wat het allemaal kost en oplevert. Goed nieuws! Wij hebben een artikel voor je waarin je er alles over kunt lezen. 

Dit artikel is geschreven door Sanne Luchtenburg

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Woning verduurzamen? Deze subsidies liggen klaar.".

  1. Vraag ik heb in 2015 zonnepanelen laten plaatsen
    Nu wil ik op mijn aan bouw ook panelen laten plaatsen kan ik da ik daar van ook de btw terug krijgen of is dit in 2023 btw vrij

    Beantwoorden
    • Beste heer vd Aar, recent heeft de Tweede Kamer een wetsvoorstel goedgekeurd over 0% btw op zonnepanelen. Als ook de Eerste Kamer dit wetsvoorstel goedkeurt, gaat het btw-tarief per 1 januari 2023 van 21% naar 0%. Er geldt dan een overgangsregeling. De factuurdatum bepaalt daarbij het BTW-tarief. Hier leest u er meer over, ook als het gaat om terug vragen van de btw.

      Beantwoorden
      • Sinds 1 januari 2023 is het btw-tarief op zonnepanelen 0%, als deze geleverd en geïnstalleerd worden op of bij een woning. Dit betekent dat u geen btw betaalt voor zonnepanelen op of bij uw woning, en dus ook geen btw kunt terugvragen.

        Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct