Klantenbeoordeling 8.2/10

Zo kiest Nederland de zorgverzekering

Jaarlijks veranderen meer dan een miljoen Nederlanders van zorgverzekering. Hoe bepalen zij hun keuze? Kiezen ze voor de laagste premie, de hoogste korting of voor keuzevrijheid?

De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie heeft onderzoek gedaan naar wat de doorslag geeft bij het kiezen van de zorgverzekering. Het was een klein onderzoek, maar wel één met een opvallend resultaat. Voor de helft van de respondenten was de korting belangrijkste reden om voor een zorgverzekering te kiezen.

Hieronder de volledige top 5:
 

1. Korting (50%)
2. Keuzevrijheid (24%)
3. Lage premie (18%)
4. Imago verzekeraar (11%)
5. Contracten met zorgaanbieders (9%)


Dat voor de helft van de respondenten de korting doorslaggevend is opvallend. In sommige gevallen is het ook onverstandig om voor korting te kiezen. Een zorgverzekering moet in de eerste plaats passen bij je zorgbehoefte.

Wanneer je bijvoorbeeld gebruik wilt maken van de zorg van een specifieke aanbieder, bijvoorbeeld een bepaald ziekenhuis, dan is keuzevrijheid een belangrijk criterium.  Daarbij is de wettelijk toegestane korting op het basispakket vastgesteld op 10%. Mogelijk is de goedkoopste zorgverzekering voordeliger dan de korting die je krijgt.

Onderzoek dus eerst welke je zorg je volgend jaar nodig hebt en hoe je dit wilt verzekeren. Daarna kun de verschillende zorgverzekeringen vergelijken.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct