Klantenbeoordeling 8.2/10

Bekendmaking zorgpremies 2017. Het vergelijken kan beginnen!

Alle zorgpremies voor zijn bekend. Het vergelijken kan beginnen. Volg alle ontwikkelingen rondom de zorgverzekering in deze liveblog.

Zorgpremies 2018

Alle zorgpremies voor dit jaar zijn bekend. We hebben alle premies gecontroleerd en toegevoegd onze vergelijking van de zorgpremies. Nu is het wachten op ze zorgpremies voor 2018. Deze moeten half november weer bekend zijn. Zodra meer bekend is over de zorgverzekering in 2018 lees je dit als eerste op FX.nl.

Volg hier de bekendmaking van de zorgpremies voor 2018.

mail_outlineTip: Schrijf je in voor de Renteflits en mis geen bekendmaking.

7 december 2016

Ook Salland en ZorgDirect verlagen premie

Na Bewuzt, verlagen ook Salland en ZorgDirect hun zorgpremie voor 2017. Door de collectiviteitskorting 'online gemak' te verhogen van 6% naar 8% daalt de zorgpremie met € 2,26 per maand.

Omdat de korting voor iedereen te krijgen is, kunnen we spreken van een verkapte premieverlaging. Zoals eerder aangegeven is het zeer ongebruikelijk om de zorgpremie tijdens het 'zorgseizoen' aan te passen. Lees meer over deze, volgens ons, ongewenste ontwikkeling.

 

5 december 2016

Opmerkelijk: Bewuzt verlaagt premie tijdens zorgseizoen

De zorgverzekeraar Bewuzt verlaagt vandaag haar zorgpremie met € 2,35. Dit is opmerkelijk omdat alle zorgpremies op 19 november bekend en definitief moeten zijn.

Met de premieverlaging stijgt Bewuzt een aantal plaatsen in het overzicht van de laagste zorgpremie, maar is nog altijd niet de goedkoopste.

Een lagere premie is natuurlijk fijn voor klanten die de zorgverzekering nog moet kiezen. Voor wie al gekozen heeft zorgt het voor onzekerheid en ongemak. Volgens ons een ongewenste ontwikkeling. 'Wanneer moet je nu je zorgverzekering kiezen?

 

21 november 2016

Alle zorgpremies voor 2017 zijn bekend

Nu alle zorgpremies voor 2017 bekend zijn, is het tijd om de balans opmaken:

 • In 2017 zijn de zorgpremies met gemiddeld € 7,95 per maand gestegen. De grootste stijging komt van Delta Lloyd met € 12,30. Salland en ZorgDirect zijn de enige verzekeraars die de zorgpremie gelijk houden.
 • De laagste zorgpremie in 2017 komt van Ziezo met € 71,95 per maand bij een eigen risico van € 885,-. De laagste zorgpremie bij een eigen risico van € 385,- is € 92,- en komt van ZEKUR.

 

20 november 2016

Prijsvechters wachten tot het laatste moment

De prijsvechters hebben tot het laatste moment gewacht met het bekend maken van hun zorgpremies. Op deze manier willen ze zeker zijn van de laagste premie in 2017

Als laatste hebben we Bewuzt, ZEKUR, Ditzo en ZieZo aan onze zorgvergelijker toegevoegd.

 

19 november 2016

Prijsvechters Anderzorg en CZdirect maken zorgpremies bekend

CZdirect zet de zorgpremie voor 2017 op € 102,35 bij het laagste eigen risico. Anderzorg zit daar net onder met € 102,00.

Bij het hoogste eigen risico is het verschil groter. Bij CZdirect betaal je € 82,85 per maand en bij Anderzorg € 78,00.

 

19 november 2016

Laatste dag voor de zorgpremies 2017

Dit is de laatste dag waarop zorgpremies voor 2017 bekend gemaakt kunnen worden. Het zijn vooral de prijsvechters die nu met hun premie moeten komen. Verzekeraars als CZ-direct, Zekur en Anderzorg wachten tot het laatste moment met hun zorgpremies.

De grote zorgverzekeraars hebben inmiddels wel hun premie bekend gemaakt. Daaruit kunnen we concluderen dat de zorgpremies voor 2017 met gemiddeld 9 euro stijgen.

 

18 november 2016

Opmerkelijk: Salland en ZorgDirect houden zorgpremie gelijk

Tot nu toe is bij elke zorgverzekeraar de premie gestegen. Het is daarom opmerkelijk dat Salland, als voorlopig enige zorgverzekeraar, de zorgpremies voor 2017 gelijk houdt.

De zorgverzekering van Salland is in een beperkt (postcode)gebied beschikbaar. Wie niet in deze regio woont kan terecht bij ZorgDirect. Zij hebben dezelfde premie.

 

18 november 2016

Klanten van Interpolis (ook via Rabobank) kunnen premie berekenen

De klanten van Interpolis kunnen nu hun zorgpremie berekenen. De zorgverzekering komt uit op € 104,25 bij de laagste eigen risico. Klanten van Rabobank krijgen 15% korting op een aanvullende verzekering.

 

18 november 2016

Zorgpremies Delta Lloyd en HEMA bekend

Ook Delta Lloyd heeft haar zorgpremies voor 2017 bekend gemaakt. De verzekeraar biedt enkel een restitutie voor € 111,20 bij een eigen risico van € 385,-

Hema zit bij het laagste eigen risico op een zorgpremie van € 108,-. Bij het hoogste eigen risico (€ 885,-)  behoort HEMA tot de goedkoopste met een premie van € 84,-.

 

17 november 2016

Diverse zorgpremies bekend gemaakt

Het gaat nu snel met de zorgpremies. De volgende verzekeraars hebben vandaag hun premie voor de zorgverzekering van 2017 bekend gemaakt (bij een eigen risico van 385 euro):

 • OHRA zorgverzekering: € 104,55
 • Zorg en Zekerheid (Zorg gemak Polis): € 104,60
 • Zorg en Zekerheid (Zorg zeker Polis): € 110,15
 • Zorg en Zekerheid (Zorg vrij Polis): € 113,00
 • Kiemer Basisverzekering: €106,75
 • Menzis (Basis voordelig): € 103,00
 • Menzis (Basis): € 119,00
 • Menzis (Basis vrij): € 122,00

 

16 november 2016

Eerste 'zorgpremie-prijsvechter' meldt zich

Ook zorgverzekeraar De Friesland heeft haar premies bekend gemaakt. Het is de eerste prijsvechter waarvan de zorgpremies voor 2017 bekend zijn. Vorig jaar bood De Friesland nog de goedkoopste Natura polis aan.

Tot nu toe is De Friesland de enige zorgverzekeraar met een premie onder de 100 euro. Het gaat dan om de budgetverzekering 'Zorg Bewust Polis'. Van andere prijsvechters, zoals AnderZorg en Zekur, zijn nog geen zorgpremies bekend.

 

11 november 2016

Zorgverzekering Stad Holland 10 euro duurder

De zorgverzekering van Stad Holland wordt volgend jaar 10 euro per maand duurder. De zorgverzekeraar verhoogd de premie bij elk eigen risico met hetzelfde bedrag. De premieverhoging Stad Holland is daarmee iets hoger dan partner-verzekeraar DSW.

 

8 november 2016

CZ laat zorgpremie met 7,5% stijgen

CZ is de eerste grote zorgverzekeraar die haar premie voor 2017 bekend heeft gemaakt. Volgens jaar stijgt de zorgpremie van CZ met 7,5%. De premie van de meest gekozen zorgverzekering (Zorg-op-maat) komt door de stijging uit op 112,85 euro per maand. Dit is de premie bij een eigen risico van € 385,-.

De zorgbewustpolis komt uit op € 108,90 per maand en de zorgkeuzepolis € 119,05. Deze verhoging is volgens de verzekeraar niet voldoende om de zorgkosten te dekken. CZ past naar eigen zeggen 420 miljoen euro bij uit haar reserves.

 

5 oktober 2016

Schippers: te vroeg voor conclusies over zorgpremie

Minister Schippers vindt het te vroeg om nu al conclusies te trekken over de zorgpremies voor 2017. De Minister werd door kamerleden aan de tand gevoeld over de onverwachts hoge eerste zorgpremie bekend gemaakt door DSW.

Volgens Schippers kunnen zorgverzekeraars 2 miljard uit de buffer gebruiken om de premiestijging beperkt te houden. Het Kabinet hoopt dat zorgverzekeraars hier gebruik van maken bij de berekening van de kosten voor de zorgverzekering.

 

5 oktober 2016

Hogere zorgpremie niet gecompenseerd

Het kabinet gaat een daling van de koopkracht door hogere kosten voor de zorgverzekering niet compenseren. Dat heeft Minister Dijsselbloem aan de Kamer gemeld tijdens de Financiële Beschouwingen. Enkel de lage inkomens kunnen een hogere zorgtoeslag verwachten.

Eerder werd duidelijk dat de zorgpremies in 2017 fors hoger uitvalt dan waar het Kabinet met Prinsjesdag rekening mee heeft gehouden.

 

28 september 2016

Ook Zilveren Kruis Achmea, CZ en Menzis verwachten hardere premiestijging

De grote zorgverzekeraars hebben hun zorgpremie voor 2017 nog niet bekend gemaakt. Toch geven ze nu al aan dat hun premies waarschijnlijk harder stijgen dan de door het Kabinet voorspelde 3%.

In de Telegraaf geeft Hoogers, topman van de grootste verzekeraar van Nederland Zilveren Kruis Achmea, aan dat Minister Schippers de eigen bijdrage van zorgverzekeraars te hoog heeft ingeschat. Ook CZ en Menzis geven aan dat de reserves van de zorgverzekeraars eindig zijn.

 

27 september 2016

DSW trapt ‘zorgseizoen’ af

DSW is traditiegetrouw de eerste zorgverzekeraar die haar premies voor het volgende jaar bekend maakt. De premie voor de basisverzekering van DSW stijgt van € 98,75 naar € 108,- per maand. Dit is een stijging van 9,4%,

De premiestijging van DSW is hoger dan het Kabinet op Prinsjesdag voorspeld heeft. De zorgverzekeraar noemt de uitbreiding van het basispakket, duurdere medicijnen en hogere kosten voor wijkverpleging al redenen voor de premiestijging. Ook heeft DSW voorgaande jaren ingeteerd op haar reserves om de zorgpremies laag te houden.

De verwachting is dat DSW met deze premiestijging de trend zet voor de zorgpremie in 2017.

 

20 september 2016


Kabinet verwacht lichte stijging van de zorgpremies

Het Kabinet heeft op Prinsjesdag de verwachting voor de zorgpremies in 2017 bekend gemaakt. Minister Schippers van Volksgezondheid verwacht dat de premie voor de basisverzekering volgend jaar met € 3,50 per maand stijgt.

De gemiddelde premie komt daarmee uit € 103,-. Dit is een richtlijn voor zorgverzekeraars, deze hoeven zich hier niet aan te houden. De afgelopen jaren heeft de Minister van Volksgezondheid telkens te hoog ingeschat.

Tip: en volg de zorgpremie op de voet.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Bekendmaking zorgpremies 2017. Het vergelijken kan beginnen!".

 1. Elke deskundige heeft zich inmiddels gebogen over de kostenstijgingen in de gezondheidszorg. De echte deskundige (insiders) weten en kunnen met bewijzen aantonen, dat het winstoogmerk van de sector de hoofdoorzaak is. Ik houd me reeds meer dan 60 jaar met de sociale zekerheid bezig, tijdens ook een langere periode als manager bij het oude ziekenfonds.
  Toen liepen ook veel zaken niet goed, zie de oude rapporten van de Ziekenfondsraad, maar de sector als een winstgevende onderneming beschouwen zal de nekslag worden in deze sector. Zie de Amerikaanse toestanden momenteel, ingevoerd door Obama, waarbij veel Amerikanen, waar de regeling voor bedoeld was geen deelnemer worden, omdat zij de premie niet kunnen betalen, aangezien de uitvoering winst op moet leveren. Ik beweer al vele jaren, dat de politieke overdracht van de sociale zekerheid aan de commercie, de doodsteek is geweest voor de gehele sector. De politieke beslissers zijn in ieder geval in een gespreid bedje gekomen. Het is nog niet te laat om wijzigingen aan te brengen, maar het is inmiddels 5 min. voor twaalf

  Beantwoorden
 2. Dat we er allemaal op vooruit zouden gaan is een farce dat zie je hierboven , daarnaast DURE parkeerplaatsen bij de ziekenhuizen zodat de zorg met bijkomende kosten dat vooruitgaan teniet doet !!

  Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct