Klantenbeoordeling 10.0/10

Zorgpremies 2019 | Wat gaat jouw zorgverzekering kosten?

De komende weken worden ze zorgpremies voor 2019 bekend gemaakt. Kijk hier welke premies al bekend zijn. Wat gaat jouw zorgverzekering volgend jaar kosten?

Zorgpremies in 2019

Zorgverzekeraars hebben tot half november om de zorgpremie voor 2019 bekend te maken. De komende weken volgen we de bekendmaking van de zorgpremies op de voet in deze blog. Zodra we de premie hebben gecontroleerd, voegen we deze toe aan onze zorg-premievergelijking. Zo ben je ook in 2019 verzekerd van de laagste zorgpremie.

Vergelijk de zorgpremies 2019 >

13 november 2018

Alle zorgpremies voor 2019 zijn bekend

Met de bekendmaking van de premies van Ziezo, Anderzorg en Zekur zijn alle zorgpremies voor 2019 bekend. Volgend jaar kunt u een zorgverzekering afsluiten vanaf € 79,95.

Het vergelijken kan beginnen. Kies eenvoudig de voordeligste zorgverzekering voor volgend jaar.

12 november 2018

Diverse Zorgpremies 2019 ingevoerd

Dit weekend hebben diverse grote zorgverzekeraars hun zorgpremie voor 2019 bekend gemaakt, waaronder CZ, VGZ, Zilveren Kruis en OHRA. Deze hebben we ingevoerd in de zorgpremie-vergelijking.

Het valt op dat vooral de 'budget' zorgverzekeraars tot het laatste moment wachten met het bekend maken van de Zorgpremies voor 2019. Op deze manier willen ze verzekerd zijn van de laagste premie.

8 november 2018

Zorgpremie Nationale Nederlanden stijgt met 7,5%

De premie voor de basisverzekering van Nationale Nederlanden wordt volgend jaar € 128,60. Dit is een stijging van 7,5% in vergelijking met dit jaar, oftewel zo'n 9 euro.

Het gaat snel vandaag met de zorgpremies. De volgende die de premie bekend maakt is OHRA. De verzekeraar zet de premie op 116,30 euro. Een stijging van 7,7%.

5 november 2018

Zorgpremie Stad Holland bekend

Ook de zorgverzekeraar Stad Holland heeft haar premies bekend gemaakt. De zorgpremie voor 2019 gaat met € 8,75 voor bij het laagste eigen risico fors omhoog. Opvallend want Stad Holland valt onder dezelfde organisatie als DSW die de zorgpremie in 2019 minder laat stijgen.

10 oktober 2018

CZdirect wordt Just

De zorgpremie van CZdirect zul je dit jaar niet in de premievergelijking tegenkomen. De verzekeraar verandert namelijk van naam in Just. Hoewel CZ uit de naam verdwijnt blijft Just onderdeel van het moederbedrijf.

Nieuwe klanten kunnen kiezen uit de basiszorgverzekering Just Basic (de selectieve naturapolis) en de aanvullende pakketten Just Live (ongevallen) en Just Smile (tandartskosten).

Voor de bestaand klanten van CZdirect wordt hun huidige basiszorgverzekering omgezet naar Just Basic. Je aanvullende verzekering blijft hetzelfde inclusief de productnaam. Wel kan het interessant zijn om de de nieuwe paketten te vergelijken en eventueel te wijzigen. Dit kun je blijven doen op de Mijn CZ-website.

25 september 2018

DSW maakt als eerste de zorgpremie bekend

DSW is traditioneel de eerste zorgverzekeraar die de zorgpremie bekend maakt. Zo ook voor 2019. De premie voor de basisverzekering van DSW wordt volgend jaar € 112,-. ten opzichte van dit jaar is dit een premiestijging van € 4,50.

De premie van de DSW zorgverzekering stijgt dus minder hard dan het Kabinet verwacht.

18 september 2018

Kabinet houdt rekening met stijging zorgpremie in 2019

Ook in 2019 verwacht het Kabinet een stijging van de zorgpremies. In de Miljoenennota op Prinsjes wordt rekening gehouden met een gemiddelde premiestijging van € 119,-. De zorgverzekering wordt volgend jaar ongeveer een tientje per maand duurder.

Het Kabinet gebruikt deze verwachting onder andere om de zorgtoeslag voor 2019 vast te stellen. Tegenover de stijging van de zorgpremies staat ook een stijging van de zorgtoeslag


De genoemde premiestijging van het Kabinet is een schatting. Het zijn uiteindelijk de zorgverzekeraars die de premie bepalen.

Bekijk hier de wijzigingen voor de zorgverzekering in 2019 die ook met Prinsjesdag bekend zijn geworden. Of bekijk de overige maatregelen voor 2019 die op Prinsjesdag bekend zijn gemaakt.

Vergelijk de zorgpremies 2019 >

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Zorgpremies 2019 | Wat gaat jouw zorgverzekering kosten?".

  1. het kabinet verwacht en de klant betaald. Misschien is het raadzaam om als klant een protestgroep te gaan vormen tegen de zogenaamde “zorg”verzekeraars, niemand sluit een polis voor 2019 totdat de premies over de gehele linie met minimaal 10 % dalen.

    Beantwoorden
    • ondertussen zijn de zorgpremies plus het eigen risico hoger dan mijn hypotheek. en we hebben er geen verweer tegen. Volgens mij maken de meeste ziekenhuizen( die winst maken), apothekers en geneesmiddelen industrie er een financieel potje van. Wie durft er nee te zeggen tegen een tarief ls hij ziek is. En boven op dit alles komt de tandheelkundige hulp ook niet echt goedkoop zelfs al heb je een verzekering

      Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct