Klantenbeoordeling 8.2/10

Zorgverzekering in 2014 goedkoper

De zorgverzekering wordt in 2014 goedkoper. Voordelig is meer dan alleen de laagste zorgpremie. Hoe kies je de beste zorgverzekering?

De beste zorgverzekering

Alle zorgverzekeraars hebben hun zorgpremie bekend gemaakt. Hieruit kunnen we opmaken dat de basiszorgverzekering ongeveer 10 euro per maand goedkoper wordt. Een lage zorgpremie is niet het enige waar je op moet letten bij het kiezen van een zorgverzekering. Zet voordat je de zorgpremie gaat vergelijken de volgende punten op een rijtje:

 • Eigen risico: een hoger eigen risico betekent een lagere zorgpremie. Als je verwacht weinig van de zorgverzekering gebruik te maken is het voordelig om te kiezen voor een hoger eigen risico dan de verplichte € 360,-. Bereken alvast hoeveel van het eigen risico je in 2013 gebruikt hebt. Let op: de huisarts, kraam- en verloskundige zorg vallen buiten het eigen risico.
 • Contracten met ziekenhuizen: door contracten te sluiten met bepaalde zorgverleners kunnen zorgverzekeraars een scherpe zorgpremie bieden. Het is dus belangrijk om na te gaan of welke contracten de zorgverzekeraar voor 2014 heeft gesloten, bijvoorbeeld met het ziekenhuis van je voorkeur.
 • Aanvullende verzekering: naast de verplichte basis verzekering kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Maak alvast een inschatting van mogelijke extra zorgkosten volgend jaar. Verwacht je bijvoorbeeld veel kosten te maken bij de tandarts of fysiotherapeut? Sluit hiervoor dan een aanvullende verzekering af.
 • Collectiviteit: een collectieve zorgverzekering is vaak goedkoper. Ga alvast na of je gebruik kunt maken van een collectiviteit. Denk hierbij aan een collectieve verzekering via je werkgever, vakbond of sportclub.

Dossier zorgverzekering 2014

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Zorgverzekering in 2014 goedkoper".

  • Beste meneer/ mevrouw Van Heijningen,

   Volgende week presenteren onze zorgvergelijker voor 2014. Daarin kunt u de beste zorgverzekering in uw situatie vinden. We vergelijken de zorgpremies onder andere op basis van leeftijd, eigen risico en aanvullende verzekering.

   Met vriendelijke groet,

   Team FX.nl

   Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct