Klantenbeoordeling 9.7/10

Zorgverzekering kiezen, laat goedkoop niet duurkoop worden

Het is nog slechts enkele dagen mogelijk om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Heb je inmiddels al een keuze gemaakt, of blijf je bij je huidige zorgverzekering?

Tot 31 december kun je een nieuwe zorgverzekering afsluiten en wordt je oude verzekering automatisch beëindigd. Tot 1 februari heb je de ruimte om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten, maar dan moet je wel voor uiterlijk 31 december zelf je eigen zorgverzekering opgezegd hebben.

Zorgpremies vergelijken

Via onze zorgpremievergelijker 2017 is het mogelijk om snel basispremies met elkaar te vergelijken. Maar let op dat je niet enkel op prijs vergelijkt. Er is namelijk een groot verschil tussen de diverse verzekeraars op basis van de vergoedingsvorm (budget, natura of restitutiepolis).

We hebben voor je een top 3 overzicht gemaakt van de verschillende verzekeringsvormen van de diverse zorgverzekeraars met daarbij de top 3 qua zorgpremie voor 2017

Budget polis met beperkte keuze (natura)

Bij deze zorgverzekeringen gaan zorgverzekeraars met een beperkt aantal ziekenhuizen en zorgaanbieders contracten aan. Spoedeisende hulp wordt altijd vergoed, maar betreft dit andere zorg wordt dit enkel bij gecontracteerde aanbieders vergoed. Bij niet gecontracteerde zorg worden extra kosten in rekening gebracht.


  1. Zekur €92,-
  2. ZieZo €93,95
  3. Besured €96,90

Naturapolis en combinatiepolis met vrije zorgkeuze

Bij deze zorgverzekering heeft de zorgverzekeraar met alle zorgaanbieders contracten afgesloten en is er dus 100% volledige zorgkeuze. Heeft een zorgverzekeraar geen contract in deze variant wordt het bedrag op basis van restitutie 100% uitgekeerd.

  1. Ditzo €100,95
  2. Anderzorg €102,-
  3. Zorgdirect €105,75

Restitutiepolis

Bij de restitutiepolis worden de gemaakte zorgkosten niet uitgekeerd aan de zorgaanbieder, maar aan jou als verzekerde op basis van ingediende declaraties. Hierin kan het wel voorkomen dat je facturen vooruit dient te betalen en later via de zorgverzekeraar terug ontvangt.

  1. Ohra €104,55
  2. Delta Lloyd €106,56
  3. FBTO €108,80.

Wil je ook aanvullende verzekeringen vergelijken, ga naar onze uitgebreide zorgpremievergelijker waarin je op basis van je voorkeuren de beste premies en voorwaarden inzichtelijk gemaakt krijgt.  

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop vrijdag om 09:00.
Bel direct