Klantenbeoordeling 7.7/10

Vergelijk en kies het goedkoopste WOZ-krediet

Actuele leenrente voor een WOZ-krediet vergelijken. Onafhankelijk, dus keuze uit alle aanbieders. Je vindt altijd een lening die bij je past.

Hoe komt deze vergelijking tot stand?

Wat is een WOZ-krediet?

Een WOZ-kediet is een consumptieve lening in de vorm van een doorlopend krediet specifiek gericht op eigen woning bezitters.
Dit bedrag kun je lenen of aflossen wanneer het jou uitkomt.

Omdat je woning het onderpand van de lening is, lopen kredietverstrekkers minder risico’s en lagen de leenrentes veelal lager.
Een WOZ-krediet was dus in de regel goedkoper dan een doorlopend krediet. Je kunt de lening alleen afsluiten als je in het bezit bent van een eigen woning.

Voor een WOZ-lening gelden een aantal specifieke voorwaarden.
Zo wordt er meestal een positieve/negatieve hypotheekverklaring gevraagd. Dit wil zeggen dat er geen nieuwe hypotheek gevestigd mag worden op de woning zonder toestemming van de kredietverstrekker. Aangezien dit niet wordt ingeschreven in het kadaster via de notaris, betreft dit enkel een morele verklaring, waar verder geen rechten aan ontleend kunnen worden.

Inmiddels hebben de meeste kredietverstrekkers de leenrentes voor persoonlijke leningen verlaagd tot onder het tarief voor een doorlopend krediet, waardoor de populariteit van WOZ-krediet is afgenomen en inmiddels ook niet meer door alle partijen wordt aangeboden.

Leenrentes vergelijken

Vergelijk alle aanbieders voor de beste leenrente. Het goedkoopste WOZ-krediet vind je eenvoudig in ons rentetabel voor doorlopende kredieten. Selecteer het laagste rentetarief en vraag eenvoudig informatie aan over de mogelijkheden

Waar mogelijk brengen we je rechtstreeks in contact met de aanbieder. Vaak kun je de lening direct online afsluiten. Zo vind je een WOZ-krediet dat past bij je wensen en financiele situatie.

Inmiddels heeft Interbank zijn WOZ-krediet een andere naam gegeven en wordt deze aangeboden onder de productnaam Woning Voordeel Financiering. Deze vorm is een combinatie tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. De eerste 5 jaar staat de rente namelijk vast en na 5 jaar wordt de rente opnieuw bepaald en vastgezet op de marktrentes van die tijd. Dit wil zeggen dat je na 5 jaar wel een verhoging van de maandtermijn kunt krijgen.

Defam biedt het WOZ-krediet product inmiddels aan in 3 varianten: Huiseigenaar Doorlopend Krediet, Huiseigenaar Persoonlijke Lening en Huiseigenaar Flex en Zeker. Zo hebben ze voor elk soort lening voor eigen woning bezitters een interessant leenproduct.

Offerte WOZ-krediet

Voor een goedkoop WOZ-krediet kijk je niet alleen naar de laagste leenrente. Kies ook voor de voorwaarden die passen bij je financiële situatie en je wensen. Deze krijg je met een leenofferte op maat.

Voor een leenofferte op maat willen de kredietverstrekkers veel van je weten, onder andere je naam en contactgegevens. Ook willen ze een inschatting kunnen maken van je ‘kredietwaardigheid’. Hiervoor vragen ze onder andere naar je inkomen, vaste lasten en gezinssamenstelling.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop maandag om 09:00.
Bel direct