Geld lenen, de goedkoopste leningen vergelijken en direct een lening aanvragen op FX.nl

Geld lenen start bij FX.nl. We vergelijken alle kredietverstrekkers in Nederland voor de laagste rente en de beste voorwaarden bij geld lenen.

Goedkoop geld lenen

Maar welke lening is het goedkoopst? Om een voordelige lening af te kunnen sluiten is vergelijken belangrijk. In bovenstaand overzicht zie je de goedkoopste leningen van dit moment. De leenrente bepaalt hoe goedkoop je lening is. Met een lage rente kun je dus goedkoop geld lenen.

Tip: deze leningen krijgen 5 sterren in 2019 voor de hypotheekrente en de voorwaarden.

Snel geld lenen

Wie een lening afsluit, wil snel over het geld beschikken. Bij FX.nl kun je snel geld lenen. Een aanvraag kost je maar 10 minuten. Je sluit de lening direct bij de aanbieder. Vaak ontvang je binnen 24 uur de offerte.

Om snel geld te lenen dien je de volgende documenten en gegevens bij de hand te houden:

 • Hoeveel wil je lenen?
 • Een loonstrook met je inkomen
 • Geldig legitimatiebewijs
 • Bankafschrift met bijschrijving inkomen en afschrijving woonlasten

Online geld lenen

Geld lenen kan tegenwoordig volledig online. Via deze website vergelijk je alle aanbieders in Nederland. De aanvraag voor de lening doe je vervolgens online bij de aanbieder. Je geeft je gegevens digitaal door en de benodigde documenten kun je eenvoudig uploaden of e-mailen. Vervolgens ontvang je de offerte in je mailbox.

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel kunt lenen kan je eenvoudig berekenen met onze rekenmodule. Na het invullen van je gegevens zie je direct het bedrag dat je kunt lenen en vervolgens ook de goedkoopste lening voor jou.

Voor geld lenen kun je kiezen voor een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Zo kies je de lening die bij je past.

Geld lenen met doorlopend krediet

Wil je geld lenen voor extra bestedingsruimte? Kies dan voor een doorlopend krediet. Je kunt dan geld lenen en aflossen wanneer het jou uitkomt. Samen met de kredietverstrekker spreek je een limiet af tot waar je geld kunt lenen.

Geld lenen met persoonlijke lening

Wil je geld lenen voor een eenmalige aankoop? Kies dan voor een persoonlijke lening. Je spreekt dan een periode af waarin de lening wordt terugbetaald. Ook de rente bij een persoonlijke lening staat vast gedurende de looptijd. Je kunt met een persoonlijke lening geld lenen voor een verbouwing.

Deze leenvorm wordt ook gebruikt om een auto te financieren. Ook autoleningen vergelijk je eenvoudig op FX.nl

Zakelijk lenen

Ben je op zoek naar een bedrijfslening om je werkkapitaal snel te vergroten? Bekijk hier de aanbieders voor een zakelijke lening.

Veel consumenten zijn op zoek naar een goedkope en snelle lening. De lening moet daarnaast bij je passen. Zo weet je zeker dat je deze comfortabel weer kan aflossen.

Tips voor een verantwoorde lening

Dit zijn onze tips voor een verantwoorde lening:

 • Geld lenen kost geld! Je betaalt rente over een lening. Is een lening de beste oplossing of is het verstandiger spaargeld te gebruiken?
 • Gebruik de risicometer van NIBUD om gemakkelijk te zien of een lening verantwoord is.
 • Laat de (persoonlijke) lening niet langer lopen dan de levensduur van de aankoop.
 • Kies naast een lage rente voor goede voorwaarden: is het mogelijk om boetevrij extra af te lossen en vervalt de lening bij overlijden?
 • Let op voor dure leningen, zoals creditcards, rood staan of het betalen in termijnen. Een persoonlijke lening is meestal goedkoper.

Heb je een lopende lening? Dan is de kans groot dat je hierop kunt besparen. Geld lenen is namelijk de afgelopen jaren goedkoper geworden. Via FX.nl kun je je oude lening eenvoudig oversluiten naar een andere kredietmaatschappij met een lagere leenrente. Daarnaast krijgen ook de voorwaarden van je lening een update.

Meerdere leningen oversluiten

Ook bij meedere kleine leningen kan oversluiten een besparing opleveren. Daarnaast is het overzichtelijk om al je leningen bij 1 maatschappij onder te brengen. Rood staan, postorder-kredieten en credit cards zijn dure leenvormen. Ook deze kun je oversluiten naar een consumptief krediet. Geld lenen kan ook voor jou goedkoper.

Wil je een lening aanvragen? Dan ben je op de juiste plek. Bij FX.nl is een leningaanvraag snel en eenvoudig. Je start met een vergelijking van alle aanbieders in Nederland. Zo kan je geld lenen bij ING, Rabobank of ABN-AMRO. Vervolgens kun je de lening van je keuze direct bij de aanbieder aanvragen.

Vervolgens ontvang je de offerte met de voorgestelde rente en voorwaarden voor de lening. Om de lening aanvraag af te ronden stuur je de getekende offerte. Daarna ontvang je het gevraagde geld op je rekening. Vaak al binnen 24 uur. Een lening aanvragen was nog nooit zo eenvoudig.

Leningen vergelijken

We vergelijken leningen 100% onafhankelijk. Dit betekent dat de laagste leenrente bovenaan in de vergelijking staat. Daarnaast is het belangrijk om ook de voorwaarden te vergelijken. We raden daarom aan om bij verschillende kredietverstrekkers een offerte op te vragen. Dit is gratis en verplicht je tot niets. Let bij het vergelijken van de offertes op de volgende punten:

 • Vergelijk naast de rente ook de totale kosten op het einde van de looptijd.
 • U moet de lening comfortabel en altijd kunnen aflossen.
 • Vergelijk ook eventuele aanvullende verzekeringen en dekking.

Lening afsluiten: de afspraken

Een lening afsluiten gaat gepaard met een aantal afspraken. Dit zijn je belangrijkste rechten en plichten bij een lening.

Plichten bij afsluiten lening

 • Bij een lening afsluiten hoort de plicht om deze af te betalen.
 • Bij het afsluiten van de lening spreek je de aflostermijn rente en voorwaarden af.
 • Uiteraard kom je de afspraken van de lening na en betaal je de maandtermijn.

Heb je een lening afgesloten, maar lukt het niet om aan deze plichten te voldoen, geeft dit dan op tijd aan. Samen met de geldverstrekker kun je naar een oplossing zoeken. Je blijft echter aansprakelijk voor de afgesloten lening.

Rechten bij afsluiten lening

 • De kredietgever moet de voorwaarden van de lening aan je bekend maken, voordat je deze gaat afsluiten.
 • Uiteraard moet ook de kredietgever zich aan de voorwaarden van de afgesloten lening houden.
 • Je mag een afgesloten lening altijd aflossen. Los je echter meer af dan dat je bij het afsluiten van de lening hebt afgesproken, dan mag de geldverstrekker een boete in rekening brengen.

Let bij een lening afsluiten op de volgende punten:

 • Op wiens naam staat de afgesloten lening.
 • Wat gebeurt er met de lening bij overlijden.